Refresh

This website www.foodisgood.co.il/recipe/%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%97-%D7%91%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

צלחת סביח עירקי בטחינה

על ידי amihud pery  

מנה ראשונה מגרה וטעימה במיוחד - צלחת סביח גדולה ועשירה עם חצילים, ביצים קשות, טחינה ורוטב שום לימון. גרסה מעט שונה לסביח העירקי המוכר.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 45 דקות

    20 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • צלחת גדולה

מצרכים למתכון

לחצילים

2 חצילים

מלח

שמן לטיגון עמוק

לסביח

3 ביצים קשות

בצל ירוק קצוץ

חצי צ'ילי אדום

חצי צ'ילי ירוק

לטחינה ירוקה

1/4 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס מים קרים

מיץ מרבע לימון

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן נענע טרייה

חופן כוסברה טרייה

לשום לימון

1-2 שיני שום כתושות

מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

מטפלים בחצילים:

קולפים את החצילים וחותכים לקוביות. מניחים את החצילים במסננת ומפזרים מלח. משרים במשך שעה.

מייבשים ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה. מעבירים לנייר סופג.

מכינים טחינה ירוקה:

במעבד מזון טוחנים היטב את כל מצרכי הטחינה יחד עם מעט נענע וכוסברה טרייה. טוחנים עד שמתקבלת מרקם של טחינה, טועמים ומתקנים טעמים.

מסדרים את הצלחת:

את הצ'ילי הירוק והאדום פורסים לפרוסות דקות.

מסדרים בצלחת גדולה קוביות חציל מטוגן ורבעי ביצים קשות. מםזרים באופן שווב פרוסות צ'ילי.

את הטחינה הירוקה שופכים על גבי צלחת הסביח.

מפזרים בצל ירוק קצוץ ומטפטפים על הכל שום לימון.

כמובן שניתן להוסיף לצלחת כל מה שאוהבים בסביח - תבלינים שונים, תפוחי אדמה רכים וכד'..

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן