איך להכין חומוס בבית – מתכון בטוח

על ידי מהמטבח של אורלי  

מתכון מנצח לחומוס ביתי בלי חומרים משמרים - חומוס טעים וקל להכנה. עם מינימום מצרכים ומעט עבודה אין צורך לקנות חומוס מוכן לעולם.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 55 דקות
  • 25 דקות

    2 שעות 30 דקות

    2 שעות 55 דקות

  • 3 מנות חומוס

מצרכים למתכון

חצי קילו גרגירי חומוס

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כוס טחינה גולמית

מיץ מלימון שלם

מעט מלח

להגשה

גרגירי חומוס שלמים

שמן זית

הוראות הכנה

משרים חצי קילו גרגרי חומוס בהרבה מים לארבע שעות לפחות במקרר.

מסננים את גרגירי החומוס מנוזלים ומעבירים לסיר עם מים עד לגובה שמכסה את החומוס בכעשר ס"מ. מוסיפים לסיר גם שקית אבקת אפייה.

מבשלים את גרגירי החומוס כשעתיים וחצי עד שלוש, עד שהגרגרים רכים אבל לא נמסים (בודקים מידי פעם).

מסננים ומעבירים לקערה. משאירים כמה גרגרים שלמים בצד להגשת צלחת החומוס.

מוסיפים חצי כוס טחינה גולמית, מיץ מ לימון שלם ומעט מלח. מערבבים את החומוס תוך כדי מעיכה עם מועך פירה. מועכים עד למרקם הרצוי.

מתקנים טעמים ומסדרים את החומוס יפה בצלחת כאשר במרכזה גרגרים שלמים ושמן זית.

החומוס מוכן, מנגבים עם פיתות טריות, בתאבון...

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00