סלט כרוב וגזר במיונז
על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן סלטים וירקות
מי שביקר בפולין או באחת ממדינות חבר העמים יודע לאיזה דרגה יכולים להביא את סלט הכרוב, אין ספור גירסאות של כרוב ומחמצי כרוב. בשווקים של וורשה, ריגה, טאלין וכו ישנן ערמות של סלטי כרוב , בפולין נוהגים גם לאכול סלטי כרוב עם חזרת לבנה.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
20 דקות
20 דקות
- קערת סלט גדולה
מצרכים למתכון
1/2 כרוב
3 גזרים
1 בצל קטן
מפל ופלפל לפי הטעם
כף סוכר שטוחה
1-2 כפות חומץ
3-4 כפות מיונז
לקישוט: בצל ירוק
הוראות הכנה
קוצצים לרצועות דקות את הכרוב.
את הגזר קוצצים בעזרת מכונה, ניתן גם לגרד בפומפייה על הצד הגס.
קוצצים דק את הבצל.
מערבבים בקערה את הכרוב, הבצל והגזר עם שאר מצרכי המתכון ומעבירים למקרר עד לריכוך הכרוב.