סמבוסק חילו – כיסוני בצק במילוי תמרים וכל טוב

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

היישר מהמטבח העירקי - מתכון לסמבוסק מתוק שנקרא "חילו", סמבוסק חילו הוא בעצם כיסוני בצק במילוי משגע של תמרים שקדים, קוקוס, אגוזים וכל טוב..

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 40 דקות

    10 דקות

    50 דקות

מצרכים למתכון

לבצק:

2 כוסות קמח

כף שמרים יבשים

50 גר' מחמאה מומסת

3 כפות שמן

2 כפות שטוחות סוכר

קורט מלח

רבע כוס מים

למרוח מעל:

1 ביצה

2 כפות שומשום

למלית:

15 תמרים מגולענים ומעוכים או 5 כפות ממרח תמרים

כוס שקדים/בוטנים גרוסים

כוס אגוזי מלך גרוסים

2 כפות קוקוס

3 טיפות מי ורדים

2 כפות מים

הוראות הכנה

ללוש כל החומרים לבצק אחיד לפי הסדר הבא: מחמאה, שמן, מים, סוכר, מלח קמח ולבסוף את השמרים

לתת לבצק מנוחה חצי שעה.

בינתיים להכין את המלית: לשפוך את כל חומרי המלית לקערה ולערבב היטב.

לרדד לעובי דק ולקרוץ עיגולים בקוטר כ 3-4 ס"מ.

לשים כפית מהמלית על כל עיגול ולקפל לצורת חצי ירח.

להדק היטב למרוח ביצה, לפזר שומשום.

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ- 10 דק'.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00