עוגה בחושה לט”ו בשבט!

על ידי liemyahias3  

עוגה בחושה וקלילה שתמיד קל להכין וטעים לאכול 🙂
ואפילו לא מצריכה מיקסר...אלה אם כן מתעקשים..:) לא אוהבים את התוספות של ט׳ו בשבת הוסיפו משהו אחר לטעמכם:)!

  • זמן עבודה: 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 5 דקות

    30 דקות

    35 דקות

  • 20-25 חתיכות לא ממש דייקתי..:)

מצרכים למתכון

מצרכים

1/4 1 כוסות קמח תופח

כוס סוכר(אפשר פחות כף)

2 שקיות סוכר וניל

3 ביצים

1 מעדן דנונה

1/2 כוס שמן

התוספות

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס פאפיה חתוכה לקוביות קטנטנות

1/2 כוס משמשים חתוכים לקוביות קטנטנות

הוראות הכנה

הוראות הכנה

חממו את התנור ל180 מעלות.

שמנו שתיי תבניות אינגליש קייק.

בקערה ערבבו עם מטרפה (או מיקסר...:) את כול החומרים הרשומים לפי הסדר מלבד התוספות (הימנעו מערבוב יתר).

לבסוף לאחר שהתערובת אחידה הוסיפו את התוספות ותנו כמה עירבובים קטנים עם לקקן (שימו לב-לא לערבב יותר מידי ..אחרת התוספות ישקעו)

שפכו את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק.

אפו כ: 25-30 דקות (בצעו את מבחן הקיסם).

והנה לכם שתיי עוגות יפות וטעימות :).

פיינל טיפס:
*תמיד שימו לב לא לערבב יותר מידי אחרת תהיה לכם עוגה לא אוורירית. אותו הדבר לאחר הוספת התוספות!!
לא אוהבים את התערובת של הפירות יבשים? אפשר גם:
-חצי כוס פאקנים
-חצי כוס אגוזים/אגוזי מלך
-חצי כוס שקדים קלופים/לבנים
-חצי כוס פיסטוקים
הייתי ממליצה גם על קצת שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר חתוך לקוביות:)
*את מעדן הדנונה ניתן להחליף ב: 3/4 כוס חלב+כפית
או בשמנת חמוצה
*אם שום תערובות לא לטעמכם שחקן עם הכמויות ושימו יותר ממה שאתם אוהבים:)
*אחסנו את העוגה במקרר עטופה כ3-4 ימים:)

שתפו את המתכון >>

6 דירוגים וחוות דעת

מרינהר

10/09/2016

העוגה יצאה נהדרת! החלפתי את השמנת בדנונה חמוצה, שמתי חצי כוס סוכר, גירדתי שבבי שוקולד שחור עם קצת שקדים פרוסים ואגוזי המלך- שילוב משגע! האגוזים רכים והעוגה נמסה בפה. תודה רבה על המתכון

Nitza Levy S.

07/02/2016

מצויינת!!!
רכה נעימה פריכה
מחזיקה בערך ארבעה ימים מחוץ למקרר.
הכנתי אותה עם דנונה חלבית ועם מיץ תפזים
הטובה מביניהן היא החלבית.

רונית

20/06/2015

עוגה קלילה ונהדרת, מנימום מאמץ מקסימום טעם.

אני הוספתי רבע כוס מייפל, זה מוסיף טעם והצבע ממש יפה
במקום דנונה שמתי שמנת חמוצה
במקום פירות יבשים שמתי כוס פרג

liemyahias3

10/02/2015

היי מלי מקווה שהסתדרת ושהחלפת בתפוזים..:)

foodisgood

06/02/2015

היי מלי, למרות שהמתכון לא שלנו אני ממליצה להחליף את החלב במיץ תפוזים, זה בדר”כ מה שעושים בעוגות בחושות כדי שהעוגה תהיה פרווה. בהצלחה..

מלי

06/02/2015

מה אפשר לשים במקום דנונה או חלב על מנת שהעוגה תהיה פרווה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00