עוגיות בוהן עם ריבת תותים

על ידי מתוק לי  ,

לכבוד החנוכה הכנתי עוגיות בוהן. למה לכבוד החנוכה? כי אלו הן בעצם עוגיות שהתחפשו לסופניות, כך אני מספרת לילדי הקטנים, והם כל-כך נהנים...

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 20 דקות

    30 דקות

    50 דקות

  • 24-30 עוגיות

מצרכים למתכון

3/4 1 כוסות קמח לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס חמאה רכה

2/3 כוס סוכר

1 ביצה L

1/2 כפית תמצית וניל

להגשה

אבקת סוכר

שקית זילוף עם ריבת תות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות

מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומלח בקערה

מקציפים חמאה עם סוכר במשך 5 דקות. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים רק עד שילוב המצרכים. מנפים פנימה את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד.

קורצים מן הבצק כדורים קטנים ומגלגלים בסוכר. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הכדורים עם רווח זה מזה. לוחצים בעזרת האגודל במרכז כל עוגייה עד שמתקבל שקע בעומק של כ- 3/4 מכיפת העוגייה.

אופים את העוגיות רק עד שהקצוות מזהיבים, כ- 15 דקות אפייה. מוציאים ומצננים.

בוזקים אבקת סוכר וממלאים כל שקע בריבת תותים טעימה.

העוגיות נשמרות טריות בכלי אטום עד 5 ימים

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

אפרת

24/08/2018

העוגיות יצאו לי טוב אם אני יעשה אותם עם שמן קנולה במקום החמאה?

foodisgood

04/07/2015

היי דנה,
3/4 כוס חמאה = 180 גרם.

דנה

04/07/2015

הי,
כמה זה 3/4 כוס חמאה?
תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00