עוגיות סנדווי’ץ עם ריבה

על ידי מתוק לי  ,

נימוחות, נימוחות, נימוחות! זאת המילה המתאימה ביותר לתאר את עוגיות הריבה האלו. הן עשויות מבצק פריך וממולאות בריבת תות מתוקה והן ממש מוצלחות, במיוחד עם הקפה בבוקר. המתכון לא קשה מידי ואם יש לכם ניסיון עם בצק פריך אז הוא אפילו קל ואפשר לבחור בגרסת פרווה או חלבית.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 25 דקות

    15 דקות

    40 דקות

  • 30 עוגיות סנדוויץ'

מצרכים למתכון

כלי חשוב - חותכן צורות.

2 וחצי - כוסות קמח

200 ג' חמאה או מחמאה קרה

חצי כוס סוכר

ביצה שלמה

חלמון אחד

כפית תמצית וניל

למילוי הסנדוויץ': ריבת תות

להגשה: אבקת סוכר

הוראות הכנה

בעקרת מיקסר עם וו לישה מעבדים את כל החומרים ביחד עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים במשך חצי שעה במקרר.

מוציאים מהמקרר למשטח עבודה מקומח מעט ומחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים בגודלם. כל כדור מרדדים לעיגול גדול.

מהעיגול הראשון קורצים צורות ומסירים את הבצק העודף. מהעיגול השני קורצים צורות ובתוך כל לב יוצרים עיגול קטן. מסירים את הבצק העודף וגם את העיגולים שנוצרו - אני ממליצה לשמור את כל הבצק העודף ולהשתמש לעוגיות נוספות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל-150 מעלות. אופים למשך 15 דקות (העוגיות צריכות להישאר בהירות ורק הדפנות מזהיבות מעט).

מוציאים מהתנור ומצננים את העוגיות על רשת. כאשר העוגיות הצטננו מורחים על העוגיות המלאות ריבת תות, סוגרים עם העוגיות החלולות ומפזרים אבקת סוכר.

*אם הבצק מוכן ואין אפשרות לקרוץ ממנו עוגיות בזה הרגע, אפשר לשמור אותו במקרר.
*העוגיות שומרות על טריות בערך 4 ימים אחרי האפייה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00