עוגה אישית אספרסו ואגוזים (פרווה)

על ידי המתכונים של אתי ממן  ,

קינוח אישי מוצלח במיוחד של עוגות אספרו אישיות, עשירות בטעמן ומרשימות. עוגות בציפוי מוס שוקולד קפה מקושטות בקקאו ואגוזים בקרמל. ניתן גם להכין עוגה גדולה.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 45 דקות

    45 דקות

    1 שעה 30 דקות

מצרכים למתכון

לבסיס העוגות

6 ביצים

כוס סוכר

5 כפות קורנפלור

חצי כוס שמן

כוס אגוזי מלך קצוצים

200 גרם שקדים טחונים

2 כפות ברנדי

150 גרם שוקולד צי'פס מריר

לסירופ אספרסו

3/4 כוס מים

חצי כוס סוכר

כפית קפה נמס

2 כפות ליקר קפה

למוס שוקולד קפה

250 גרם שוקולד מריר

3 קצפת צמחית

כפית קפה נמס

2 כפות ליקר

3 חלמונים

חצי כוס מים

הוראות הכנה

הכנת הבסיס

מקציפים חלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים בהדרגה שמן, מעבירים לקערה אחרת.

מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את קערת החלמונים.

מוסיפים לקערה בהדרגה קורנפלור, אגוזים, שקדים, שוקולד צי'פס וברנדי.

יוצקים לתבנית משומנת (אלומיניום מרובעת) ואופים על 170 מעלות כ 45 דקות.

מצננים את העוגה ובעזרת רינג אישי קורצים עיגולים.

בינתיים מכינים סירופ אספרסו – מרתיחים את כל המצרכים למעט ליקר, מורידים מהאש ומוסיפים ליקר.

בעזרת כף מרטיבים את העוגות ומכניסים למקרר.

מכינים מוס שוקולד

מקציפים חלמונים לקצף יציב ומניחים בצד.

ממיסים שוקולד בסיר בתוך סיר מים, מוסיפים 1 שמנת צמחית, חצי כוס מים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מורידים מהאש ומוסיפים את החלבונים עם ליקר וקפה נמס.

מקציפים 2 שמנת צמחית, מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף יציב.

ממלאים שקית זילוף צנתר כוכב ומזלפים על העוגה ומסביב, מפזרים אבקת קקאו עם מסננת ומעטרים עם קשיו מקורמל.

חג שמח מאתי ממן..

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00