
עוגה אישית אספרסו ואגוזים (פרווה)
על ידי המתכונים של אתי ממן עוגות, קינוחים
קינוח אישי מוצלח במיוחד של עוגות אספרו אישיות, עשירות בטעמן ומרשימות. עוגות בציפוי מוס שוקולד קפה מקושטות בקקאו ואגוזים בקרמל. ניתן גם להכין עוגה גדולה.
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
-
45 דקות
45 דקות
1 שעה 30 דקות
מצרכים למתכון
לבסיס העוגות
לסירופ אספרסו
למוס שוקולד קפה
הוראות הכנה
הכנת הבסיס
מקציפים חלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים בהדרגה שמן, מעבירים לקערה אחרת.
מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את קערת החלמונים.
מוסיפים לקערה בהדרגה קורנפלור, אגוזים, שקדים, שוקולד צי'פס וברנדי.
יוצקים לתבנית משומנת (אלומיניום מרובעת) ואופים על 170 מעלות כ 45 דקות.
מצננים את העוגה ובעזרת רינג אישי קורצים עיגולים.
בינתיים מכינים סירופ אספרסו – מרתיחים את כל המצרכים למעט ליקר, מורידים מהאש ומוסיפים ליקר.
בעזרת כף מרטיבים את העוגות ומכניסים למקרר.
מכינים מוס שוקולד
מקציפים חלמונים לקצף יציב ומניחים בצד.
ממיסים שוקולד בסיר בתוך סיר מים, מוסיפים 1 שמנת צמחית, חצי כוס מים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מורידים מהאש ומוסיפים את החלבונים עם ליקר וקפה נמס.
מקציפים 2 שמנת צמחית, מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף יציב.
ממלאים שקית זילוף צנתר כוכב ומזלפים על העוגה ומסביב, מפזרים אבקת קקאו עם מסננת ומעטרים עם קשיו מקורמל.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!