
עוגת גבינה שוקו וניל עם תחתית כדורי שוקולד
על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה) עוגות
מתכון לעוגת גבינה שוקו וניל עם תחתית בסקוויטים, וניל ואוריאו שוקולד - פשוט חלום מתוק ונהדר.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
40 דקות
10 דקות
50 דקות
- תבנית 24 / 26
מצרכים למתכון
לתחתית:
200 גר' פתי בר וניל גרוס
200 גר' עוגיות אוריאו גרוס
50 גר' חמאה
1/4 כוס חלב
למלית:
375 מ"ל שמנת מתוקה
120 מ"ל חלב
4 כפות סוכר
4 כפות פודינג וניל
250 גר' גבינה לבנה 5%
בנוסף: 2 כפות קקאו, 2 כפות חלב
הוראות הכנה
נכין את תחתית כדורי השוקולד:
בקערה לערבב פתי בר ועוגיות אוריאו.
להמיס חמאה וחלב ולשפוך על העוגיות.
לערבב היטב ולהדק בתבנית קוטר 24/26.
להכניס לתנור חם 180 מעלות 10 דקות.
להוציא ולצנן.
בינתיים נכין את המלית:
לקערת מיקסר נשפוך חלב, שמנת, סוכר ופודינג ונקציף במהירות גבוהה עד לקרם יציב.
נערבב פנימה את הגבינה הלבנה.
נחלק לשתי קרות ובקערה אחת נוסיף 2 כפות קקאו + 2 כפות חלב ונערבב.
נמלא את המלית מעל התחתית שאפינו בעזרת 2 כפות, פעם ממלית השוקו ופעם ממלית הגבינה לסירוגין עד שנגמר הכל.
נחליק את השכבה העליונה ונכניס לקירור לפחות ל שעה.
את שכבת כדורי השוקולד אין חובה לאפות אך מומלץ.