FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת לימון ולבנדר בחושה מיוחדת במינה

על ידי מתוק לי  

המתכון שלי לעוגת לימון מיוחדת במינה שאני מכינה בימים שטופי שמש, העוגה הזאת אולי נראית עוגת לימון בחושה רגילה אבל היא מרעננת וממש לא יבשה! זאת הגרסה שלי לעוגת לימון מדהימה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 20 דקות

    40 דקות

    1 שעה

  • 12 פרוסות עוגה

מצרכים למתכון

תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ

250 גרם קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

125 גרם אבקת סוכר

1 1/2 כפות לבנדר מיובש

גרידה מ-2 לימונים

200 גרם יוגור יווני

100 גרם חמאה מומסת

לקישוט

4 פרוסות תפוז דקות

מעט שומשום

לזיגוג

מיץ מ-2 לימונים

2 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, וסדה לשתייה, אבקת סוכר, לבנדר וגרידת לימון. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מקערה נפרדת מערבבים ביצים עם יוגורט וחמאה מומסת עד לקבלת תערובת אחידה.

מאחדים את הקערות ע"י יציקת קערת הרטובים לקערת היבשים וערבוב תוך כדי, מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ולא יותר.

יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את טבעות הלימון ומפזרים מעט שומשום.

אופים על 180 מעלות למשך 40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שתוקעים במרכז העוגה יוצא יבש.

רגע לפני שהעוגה מוכנה מכינים את הזיגוג - מערבבים היטב מיץ מ-2 לימונים טריים ואבקת סוכר. כאשר העוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ודוקרים אותה עם שיפוד כ-20 דקירות מפוזרות לאורך העוגה. יוצקים את תערובת הלימון על העוגה החמה.

מצננים את העוגה לחלוטין לפני הגשה.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן