עוגת סברינה עם קרם קצפת

על ידי liemyahias3  

עוגת סברינה מהממת שכול הזמן תתגעגעו להכין 🙂
אפיתי לשישי שבת ויאמממ הכול נגמר!...קלה להכנה ולא מצריכה הרבה עבודה בכלל והכי חשוב שווה כול ביס וביס....ובמיוחד עם הקצפת מעל:)..
אז ייאלה הוציאו מצרכים ומיקסר...

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 15 דקות

    5 דקות

    20 דקות

  • תבנית עגולה בקוטר 24

מצרכים למתכון

מצרכים:

3 ביצים-נצטרך להפריד אותן

כוס סוכר

קמח תופח כוס וחצי + 4 כפות

מעדן דנונה / שמנת חמוצה אחד

שקית אבקת אפיה

3/4 כוס מים פושרים (ניטרליים) לאחר הוצאת העוגה מהתנור

סירופ סוכר (לא חובה) :

מים חצי כוס

סוכר חצי כוס

קרם קצפת:

קופסא -250 מ"ל שמנת מתוקה

3 כפות סוכר (אם וויתרתם על הסירופ תוסיפו עוד חצי כף-יצא לכם 3 וחצי..:)

ולקישוט/תוספת :

חטיף קליק לטעמכם

שוקולד מגורר לטעמכם..

תותים...

ובעצם מה שמתחשק העיקר שתאהבו!!:)

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

חממו את התנור ל180, שמנו תבנית עגולה ~ קוטר 24.

הקציפו חלבונים (השקוף/לבן) וסוכר.

הוסיפו חלמונים (צהוב) אחד, אחד ולאחר מכאן את שאר המצרכים. *שפכו את הבלילה לתבנית המשומנת .

הכניסו לתנור שחומם.. בסביבות 30 – 35 דקות. (בצעו את מבחן הקיסם).. 🙂

כאשר הוצאתם את העוגה מהתנור-המתינו כשלוש דקות..

וצקו עלייה בעזרת כף את המים באופן שווה(כול חלקי העוגה) ותנו למים להיספג!

הכנת הסירופ:

בשלו סוכר ומים לסירופ. לאחר שסיימתם עם המים צקו על הסברינהה היפה שלכם!!!..את הסירופ באותו האופן שיצקתם את המים.

צננו את העוגה.. והתחילו עם הכנת הקצפת.

הכנת קרם הקצפת:

הקציפו את השמנת המתוקה יחד עם כפות הסוכר לקצפת יציבה

צקו את הקצפת על העוגה

פזרו את הקישוט/תוספת

והנה לכם עוגת סברינה!!!:)

שמרו את העוגה עטופה במקרר כ-3-4 ימים

העוגה אצלינו נגמרה תוך יומיים...

טיפקייקס:
את הקישוט/תוספת שבחרתם ניתן גם להוסיף לבלילת העוגה לאחר שהכנסתם את כול המצרכים והבלילה אחידה,הוסיפו תוספות ותנו ערבוב קטן.
*למה לא?אפשר גם בלי תוספות
*הזהרו מערבוב יתר שיפגע במרקם העוגה...

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00