
עוגת סברינה עם קרם קצפת
על ידי liemyahias3 עוגות
עוגת סברינה מהממת שכול הזמן תתגעגעו להכין :)
אפיתי לשישי שבת ויאמממ הכול נגמר!...קלה להכנה ולא מצריכה הרבה עבודה בכלל והכי חשוב שווה כול ביס וביס....ובמיוחד עם הקצפת מעל:)..
אז ייאלה הוציאו מצרכים ומיקסר...
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
15 דקות
5 דקות
20 דקות
- תבנית עגולה בקוטר 24
מצרכים למתכון
מצרכים:
3 ביצים-נצטרך להפריד אותן
כוס סוכר
קמח תופח כוס וחצי + 4 כפות
מעדן דנונה / שמנת חמוצה אחד
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס מים פושרים (ניטרליים) לאחר הוצאת העוגה מהתנור
סירופ סוכר (לא חובה) :
מים חצי כוס
סוכר חצי כוס
קרם קצפת:
קופסא -250 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר (אם וויתרתם על הסירופ תוסיפו עוד חצי כף-יצא לכם 3 וחצי..:)
ולקישוט/תוספת :
חטיף קליק לטעמכם
שוקולד מגורר לטעמכם..
תותים...
ובעצם מה שמתחשק העיקר שתאהבו!!:)
הוראות הכנה
אופן ההכנה:
חממו את התנור ל180, שמנו תבנית עגולה ~ קוטר 24.
הקציפו חלבונים (השקוף/לבן) וסוכר.
הוסיפו חלמונים (צהוב) אחד, אחד ולאחר מכאן את שאר המצרכים. *שפכו את הבלילה לתבנית המשומנת .
הכניסו לתנור שחומם.. בסביבות 30 – 35 דקות. (בצעו את מבחן הקיסם).. :)
כאשר הוצאתם את העוגה מהתנור-המתינו כשלוש דקות..
וצקו עלייה בעזרת כף את המים באופן שווה(כול חלקי העוגה) ותנו למים להיספג!
הכנת הסירופ:
בשלו סוכר ומים לסירופ. לאחר שסיימתם עם המים צקו על הסברינהה היפה שלכם!!!..את הסירופ באותו האופן שיצקתם את המים.
צננו את העוגה.. והתחילו עם הכנת הקצפת.
הכנת קרם הקצפת:
הקציפו את השמנת המתוקה יחד עם כפות הסוכר לקצפת יציבה
צקו את הקצפת על העוגה
פזרו את הקישוט/תוספת
והנה לכם עוגת סברינה!!!:)
שמרו את העוגה עטופה במקרר כ-3-4 ימים
העוגה אצלינו נגמרה תוך יומיים...
טיפקייקס:
את הקישוט/תוספת שבחרתם ניתן גם להוסיף לבלילת העוגה לאחר שהכנסתם את כול המצרכים והבלילה אחידה,הוסיפו תוספות ותנו ערבוב קטן.
*למה לא?אפשר גם בלי תוספות
*הזהרו מערבוב יתר שיפגע במרקם העוגה...