עוגת סולת בחושה עם תמרים וצימוקים

על ידי חדווה מלמד  ,

מתכון לעוגת סולת בחושה רטובה. אני הוספתי לעוגה תמרים ואגוזים כדי לקבל עוגה עשירה יותר אבל העוגה טעימה גם בלי התוספות. מגישה את העוגה בכל אירוע וכולם אוהבים.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 20 דקות

    55 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • תבנית תנור גדולה

מצרכים למתכון

לעוגה

1 ק"ג סולת

¼ 1 כוסות שמן

½ חבילת תמרים בואקום, מפוררים מעט

1 שקיות אבקת אפייה

כוס סוכר

½ 1 כוסות מי ברז

כפית קינמון

קורט מלח

½ כוס קוקוס

1 כוס צימוקים

לסירופ

2 כוסות מים

1.5 כוסות סוכר

2 כפות מיץ מלימון

הוראות הכנה

מחממים תנור ל180 מעלות.

לסיר קטן להכניס את השמן והתמרים, לערבב ולחמם מעט רק עד שמתקבלת תערובת אחידה של תמרים ושמן.

בקערה גדולה לערבב את כל שאר מצרכי העוגה בלי המים. להוסיף לקערה את תערובת השמן והתמרים ולערבב היטב. לאחר מכן להוסיף מים ולערבב שוב.

לשמן תבנית תנור גדולה ואליה לצקת את תערובת העוגה. לשטח היטב עם הידיים, לסמן עם סכין צורות של ריבועים ובמרכז כל ריבוע להניח שקד 1.

להכניס את העוגה לתנור ולאפות 40 דקות. להוציא ולצנן את העוגה לגמרי. לאחר הצינון יש לסיים את חיתוך הריבועים.

הכנת הסירופ

בסיר קטן להביא לרתיחה מים עם סוכר, להנמיך את האש ולבשל 10 דקות. לאחר 10 דקות להוסיף לימון, לערבב ולהוריד מהאש. למזוג על כל העוגה באופן שווה.

חשוב מאוד לא לחתוך את העוגה לפני שהיא מתקררת לגמרי

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

MR.vegan

15/12/2014

עוגה בחושה טבעונית מדהימה, תודה.

מתוק לי

10/12/2014

באמת שזו עוגה מדהימה, עם תמרים בואקום אפשר להכין המון קינוחים מוצלחים לא רק עוגות סולת

רונה אומיד-רשתי

07/12/2014

עוגת סולת באמת טובה! אפשר לוותר על הצימוקים לדעתי, אבל אסור אסור לוותר על הסירופ

רעות שהם

03/12/2014

הכנתי את העוגה לשבת חתן של בני שחגגנו אתמול לצערי רק מעט מאוד מהאורחים טעמו אותה בגלל שהיא לא ניראתה להם מגרה הייתי צריכה להסביר להם שהעוגה באמת טעימה כדי שיטעמו.. איך אפשר לשפר את איך שהעוגה ניראת? חבל כי הטעם שלה באמת מוצלח

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00