עוגת פיניאטה מלאה בהפתעות!

על ידי MisterCupcake  

מבחוץ אלגנטית ויפה, מבפנים מתגלים מלא הפתעות - עדשים משוקולד (לילדים), מטבעות שוקולד (לחנוכה), או כל רעיון אחר שתבחרו. בתיאבון!

  • זמן עבודה: 3 שעות
  • סה"כ זמן הכנה: 3 שעות
  • 3 שעות

    3 שעות

מצרכים למתכון

שתי עוגות וניל, שכל אחת מכילה:

280 גרם קמח (2 כוסות)

4 ביצים

שקית אבקת קפייה (10 גרם)

שקית סוכר וניל (10 גרם)

200 גרם סוכר (כוס)

240 מ"ל שמן (כוס)

כוס מיץ תפוזים

שקית שוקולד צ'יפס לבנים [אפשר גם שחורים (מרירים) אבל…הלבנים יותר יפים]

קורט גרידת לימון

2 תבניות אינגליש קייק 26 ס"מ משומנות בספריי שמן

להרכבה וקישוט:

4 מיכלים של שמנת מתוקה

שקית וחצי (120 גרם) של אינסטנט פודינג בטעם וניל

הוראות הכנה

מתחילים בעוגה:

מחממים תנור ל180

בקערה מנפים את כל הקמח ( מלבד חצי כוס קמח שמשאירים בחוץ- חשוב!) ומוסיפים את שאר היבשים – אבקת אפיה, סוכר וניל, סוכר. מערבבים בעזרת מטרפה / כף / ידיים /עושים פוווו עד שהכל מעורבב (סתם, אל תעשו את זה)

מוסיפים את כל הרטובים – הביצים, שמן, מיץ תפוזים, ומערבבים, הפעם עם מטרפה כי התערובת תתחיל להיות קצת יותר כבדה וזה יהיה יותר נוח

מנפים פנימה רבע כוס קמח, מכניסים את השוקולד צ'יפס ומנפים עליו עוד רבע כוס קמח (יוצא חצי כוס קמח – זה החצי כוס קמח שהשארנו בחוץ מקודם). מערבבים רק עד להטמעה.

מחלקים את כל הבלילה בין שתי תבניות עגולות ואופים 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי (לא פירורים – נקי)

מצננים את העוגות

מכינים את הקצפת:

למיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את כל השמנת בערך 2-3 דקות עד לקבלת קצף רך כזה (במרקם של קצף גילוח), מוסיפים לאט את האינסטנט פודינג תוך כדי ערבוב איטי, ולאחר מכן ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה, בהירה, ויפה (לא לטעום! אנחנו צריכים את הכל בשביל העוגה!)

מרכיבים:

לאחר שהעוגות התקררו לגמרי, מחלקים כל עוגה לשני חלקים. אם יש לכם מיתר לחיתוך עוגות – השתמשו בו כי הוא יביא תוצאות מדויקות יותר (אם אין - אפשר להזמין מהאינטרנט או ללכת לכל חנות אפייה), אבל אפשר לעשות את אותה הפעולה עם סכין לחם ויד ישרה.

יוצרים את האיזור המפתיע בעוגה - לוקחים את אחת (מתוך ארבע) השכבות, וחותכים עיגול במרכז השכבה. כדי ליצור עיגול מושלם - אפשר להשתמש בקערה.

חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת. כלומר בשלב הזה אמורים להיות לנו שתי שכבות עם חור, ושתי שכבות "שלמות"

לוקחים שכבה "שלמה" ומניחים על צלחת הגשה. בעזרת מרית מורחים מעליה שכבה נאה של קצפת ומיישרים כדי ליצור שכבה אחידה. אם אתם אוהבי שוקולד כמוני, אפשר (ורצוי) לפזר על השכבה הזו שוקולד צ'יפס 🙂

בשלב הבא, נקח את השכבות עם החור במרכז, ונניח אותן אחת על גבי השניה, מעל השכבה התחתונה, כשבין כל שכבה יש עוד שכבת קצפת.

מפזרים עדשים משוקולד במרכז העוגה, כך שיישרו קו עם השכבה האמצעית של העוגה (אנחנו לא רוצים לשים מעט מדי סוכריות, ואז יראו את השקע במרכז העוגה, ולא רוצים לשים יותר מדי סוכריות כדי לא ליצור גבעה במרכז העוגה).

מניחים את השכבה העליונה (השלמה) של העוגה מעל כל השכבות

מצפים את העוגה בשכבה ראשונה של הקצפת

מניחים במקפיא לרבע שעה כדי שכל העוגה תתקשה.

יוצרים את השכבה השניה של הקצפת - אני השתמשתי בצנתר משונן סגור כדי ליצור דוגמת פרחים מעל העוגה, אתם מוזמנים ליצור כל צורה שנראית לכם יפה 🙂

לקישוט - מפזרים סוכריות מסביב לעוגה

שומרים במקרר עד להגשה.

הכיף בעוגה תלוי בהפתעה שבפנים - תהיו יצירתיים! אפשר להכין את העוגה כעוגת יומולדת לילדים ולהחביא בפנים את המתנה (במידה והיא קטנה מספיק), בחנוכה אפשר להחביא שם מטבעות שוקולד, או ללכת על הגרסה הקלאסית ולשים בפנים עדשים משוקולד. ככה או ככה יצצא מגניב!
תמונות, שלב אחרי שלב, של דרך ההכנה, נמצאים בבלוג שלי:
http://www.mistercupcake.net/pinata_cake/
מוזמנים להכנס 🙂
בתיאבון!

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00