רולדת וניל ושוקולד לבן

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  

מתכון לעוגת רולדה חלומית שהכי מתאימה לאירוח - עוגת רולדת וניל ומוס שוקולד לבן כשרה לפסח אבל מתאימה לכל ימות השנה! עוגה שקוצרת מחמאות תמיד!

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 45 דקות

    25 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • רולדה אחת

מצרכים למתכון

למוס שוקולד לבן

300 גרם שוקולד לבן

2 מיכלי שמנת מתוקה

לבסיס רולדת וניל

5 ביצים

3/4 כוס סוכר

1 אבקת אפייה

1 קופסת אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה

הכנת מוס שוקולד לבן

לשבור את השוקולד הלבן ולהכניס לקערה יחד עם השמנת מתוקה

להמיס את השוקולד ומיכל שמנת אחד בלבד במיקרוגל בפולסים קצרים, להוציא, לערבב ולהמשיך כך עד להמסה

לקרר את המוס לילה שלם (או לפחות 4 שעות)

ביום למחרת להעביר את המוס לקערת מיקסר ולהוסיף מיכל שמנת מתוקה. להקציף עד למוס יציב

להחזיר למקרר עד לשימוש ברולדה

הכנת בסיס הרולדה

להפריד חלבונים ולהכניס לקערת מיקסר, להוסיף סוכר ולהקציף יחדיו עד לקבלת קצף יציב

להוסיף את החלמונים ולהמשיך להקציף לכמה שניות נוספות. להוסיף אבקת אפייה ופודינג וניל ולערבב ע"י תנועות קיפול עדינות

לרפד תבנית גדולה של תנור בנייר אפייה משומן ואליה להעביר את תערובת הוניל.

לאפות בתנור על 180 מעלות למשך 25 דקות אפייה

להוציא את בסיס הרולדה מהתנור וישר לגלגל את הרולדה יחד עם נייר האפייה. לקרר למשך שעה.

להוציא מהמקרר ולפתוח את בסיס הרולדה

למרוח על גבי הבסיס חצי מכמות מוס השוקולד ולגלג בעדינות בחזרה - כמובן ללא נייר האפייה

את חצי המוס שנותר מורחים בחלקו העליון של הרולדה

מקשטים בעזרת שקית זילוף ומקררים את העוגה עד להגשה

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

ליבנת

25/04/2017

מתכון מעולה!! מוצלח מאוד. תודה רבה

חיה

14/04/2017

ניתן להחליף את הפודינג בקמח תפאד?או קמח מצה דק?

foodisgood

30/11/2015

היי ליאת, להכנת רולדה פרווה:
300 גרם שוקולד לבן פרווה
500 מ”ל שמנת צמחית

ליאת

26/11/2015

אפשר פרווה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00