
רולדת וניל ושוקולד לבן
על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי עוגות
מתכון לעוגת רולדה חלומית שהכי מתאימה לאירוח - עוגת רולדת וניל ומוס שוקולד לבן כשרה לפסח אבל מתאימה לכל ימות השנה! עוגה שקוצרת מחמאות תמיד!
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
-
45 דקות
25 דקות
1 שעה 10 דקות
- רולדה אחת
הוראות הכנה
הכנת מוס שוקולד לבן
לשבור את השוקולד הלבן ולהכניס לקערה יחד עם השמנת מתוקה
להמיס את השוקולד ומיכל שמנת אחד בלבד במיקרוגל בפולסים קצרים, להוציא, לערבב ולהמשיך כך עד להמסה
לקרר את המוס לילה שלם (או לפחות 4 שעות)
ביום למחרת להעביר את המוס לקערת מיקסר ולהוסיף מיכל שמנת מתוקה. להקציף עד למוס יציב
הכנת בסיס הרולדה
להפריד חלבונים ולהכניס לקערת מיקסר, להוסיף סוכר ולהקציף יחדיו עד לקבלת קצף יציב
להוסיף את החלמונים ולהמשיך להקציף לכמה שניות נוספות. להוסיף אבקת אפייה ופודינג וניל ולערבב ע"י תנועות קיפול עדינות
לרפד תבנית גדולה של תנור בנייר אפייה משומן ואליה להעביר את תערובת הוניל.
לאפות בתנור על 180 מעלות למשך 25 דקות אפייה
להוציא את בסיס הרולדה מהתנור וישר לגלגל את הרולדה יחד עם נייר האפייה. לקרר למשך שעה.
להוציא מהמקרר ולפתוח את בסיס הרולדה
למרוח על גבי הבסיס חצי מכמות מוס השוקולד ולגלג בעדינות בחזרה - כמובן ללא נייר האפייה
שיתוף >>
5 דירוגים וחוות דעת
הדר
16/02/2019
טעימהההההההההההה
הכנתי אותה לשבת והיא פשוט נטרפה!!
אפשר להפחית מעט מהסוכר אני חושבת אבל בסך הכל באמת מתכון מוצלח מאוד!
ליבנת
25/04/2017
מתכון מעולה!! מוצלח מאוד. תודה רבה
חיה
14/04/2017
ניתן להחליף את הפודינג בקמח תפאד?או קמח מצה דק?

30/11/2015
היי ליאת, להכנת רולדה פרווה:
300 גרם שוקולד לבן פרווה
500 מ"ל שמנת צמחית
ליאת
26/11/2015
אפשר פרווה?