עוף ברוטב שזיפים וצימוקים בתנור

על ידי אילנית בניזרי  , , ,

מתכון לעוף בגריל ברוטב עשיר טעמים של שזיפים וצימוקים. מתאים לשבת או לכל יום בשבוע, אפילו לט"ו בשבט. מתכון קל, פשוט וטעים במיוחד.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 20 דקות

    1 שעה 10 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • 5 סועדים

מצרכים למתכון

לעוף בתנור

4 כרעיים עוף

2 שוקיים עוף

למרינדה

2 כפות שמן

1/2 כוס רוטב שזיפים של קנור

מלח לפי הטעם

1/2 כפית כורכום

פלפל שחור לפי הטעם

חופן צימוקים לבנים

כלים מיוחדים

שקית קוקי

הוראות הכנה

נכין בלילת מרינדה: נערבב יחדיו שמן, רוטב שזיפים, מלח, כורכום, פלפל וצימוקים.

נסדר את העוף בתבנית ומעליו ניצוק את המרינדה.

נכניס הכל לשקית קוקי, נחורר 2 חורים בשקית.

נכניס את העוף לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך שעה.

כעבור שעה, נסיר את שקית הקוקי ונמשיך לאפות בתנור בחום של 160 מעלות עד להשחמה יפה.

כאשר העוף מוכן, ניתן לפזר שומשום לקישוט.

בהגשת העוף מומלץ להגיש בצלחת גם את הצימוקים.

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

30/12/2015

היי ליהי,
שקית קוקי שומרת על עסיסיות העוף.
מניחים בשקית את כל המצרכים. סוגרים את השקית, מחוררים ואופים בתנור.
לאחר האפייה מוציאים מהשקית לתבנית.
ניתן להכין ישר בתבנית ולוותר על שקית הקוקי.

ליהי

27/12/2015

סליחה על הבורות, עוטפים את כל התבנית בשקית קוקי או רק את המצרכים? (אף פעם לא השתמשתי בקוקי) האם ניתן לוותר על הקוקי במידה ואין? תודה!

Shola Meshulami

24/06/2015

ננסה בשישי

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00