עוף בתנור עם תפוחי אדמה וירקות

על ידי קיצ'ן קואוצ'ינג של ליאורה חוברה  , ,

ארוחה שלמה בתבנית אחת - מנת עוף, פחמימות וירקות - טעים, בריא וצבעוני

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 30 דקות
  • 30 דקות

    2 שעות

    2 שעות 30 דקות

  • 6 מנות, 375 קלוריות למנה שהיא ארוחה מלאה

מצרכים למתכון

6 רבעי עוף ללא עור ( לבקש מהקצב שישאיר אצלו...) ומחולקים ל - 2

6 תפוחי אדמה מקולפים

3 - 4 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים

2 -3 קישואים קלופים וחתוכים לעיגולים

כרובית בינונית מחולקת לפרחים

2 עגבניות חתוכות לרבעים

2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים

6 שיני שום גדולות וקלופות

לתערובת התבלינים:

1/2 כוס מים

2 כפיות (גדושות) פפריקה אדומה מתוקה

כף אבקת מרק עוף רצוי אורגני

1 כף אבקת מרק בצל רצוי אורגני

כפית כורכום

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מכינים תערובת מהמים ומהתבלינים. משרים את חלקי העוף בתערובת לפחות שעה במקרר ואפשר גם לילה שלם.

מוציאים את רבעי העוף מקערת ההשריה. מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, הירקות ושיני שום. מערבבים היטב.

מעבירים לתבנית אפיה עמוקה את הירקות.

מעל מסדרים את חלקי העוף ומעל שופכים את התערובת שנותרה.

מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות כשעה וחצי.

מסירים את נייר הכסף, בודקים אם תפוחי האדמה כבר רכים ואופים עוד 1/2 שעה ללא כיסוי.

הסרת העור של העוף לפני האפיה חוסכת שומן רב שנמס בעת החימום וחודר לתוך בשר העוף.
המתכון מתאים לכל המשפחה וגם לחולי סוכרת ואינו מכיל גלוטן.
צילום תמונת מתכון - עודד חוברה - https://www.facebook.com/pages/Oded-Houbara-Artist-Photographer/1511595115790035

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

Inbar

10/01/2015

הוספתי עוד ירקות כמו שעועית ירוקה, וברוקולי ויצא טעים מאוד

גל

10/01/2015

מתכון מתאים מאוד לשבת, הכנתי בבוקר, כיוונתי את התנור על הפעלה אוטומטית.
חזרנו לבית עם ריח נפלא והאוכל חיכה בתנור.

לינה

07/01/2015

היה קל להכנה ומאוד טעים
גם הילדים ליקקו את האצבעות!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00