
עוף עם פתיתים צהובים בסיר אחד
על ידי המטבח של שרית מתכונים קלים, עיקריות, פסטה ונודלס, פתיתים, תוספות
מתכון מעולה לפתיתים ועוף בסיר אחד. אני מאמינה שלא תמיד צריך להשתגע עם ארוחת הצהריים, באמצע השבוע סיר טעים של עוף עם פתיתים צהובים יכול לעשות את העבודה, הרעיון לקוח מהמתכון שלי לאורז אדום עם עוף בו האורז מתבשל במי העוף ומקבל טעם מדהים. אז הנה מתכון פשוט שלא מלכלך הרבה כלים.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
-
10 דקות
40 דקות
50 דקות
- 5 סועדים
הוראות הכנה
בסיר רחב מטגנים בצל קצוץ לקוביות קטנות, שום כתוש ואת שוקי העוף. מטגנים את השוקיים מכל הצדדים עד להזהבה.
מוסיפים לסיר שקית שלמה של פתיתים, מערבבים טוב טוב ומטגנים ביחד (עם מכסה) למשך 5 דקות.
מוסיפים תבלינים - כמון, כרוכום, פלפל ומלח, מערבבים טוב ומטגנים 2 דקות.
מוסיפים לסיר מים רותחים עד לכיסוי העוף (בערך 3-4 כוסות מים).
סוגרים עם מכסה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עד שהמים מתאדים לחלוטין. בודקים את הפתיתים ובמידה והם עדיין לא רכים מספיק מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר עד לאידוי הנוזלים.
כשהמנה מוכנה מומלץ לפתוח את הסיר ולערבב טוב טוב כדי להפריד את הפתיתים.
שיתוף >>
5 דירוגים וחוות דעת
המטבח של שרית
30/11/2015
הגרה הפתיתים באמת לא יוצאים אחד אחד אלא יותר דביקים ורכים וזה מה שטעים בתבשיל הזה, מומלץ לאכול חם.
אורנה את יכולה להוסיף השום כמה דקות אחרי הוספת השוקיים או פשוט לערבב הרבה בזמן טיגון השוקיים.
הגרה טפיארו
26/11/2015
לא הבנתי את המתכון. לפתיתים לוקח להתבשל 8 דק' ולעוף לפחות חצי שעה. איך זה מסתדר ביחד? הפתיתים לא יוצאים דיסתיים?
אורנה
08/07/2015
שאלה – איך עושים כדי שהשום לא ישרף? הרי לשוקיים לוקח זמן להזהיב והשום נשרף מהר…
המטבח של שרית
06/07/2015
אין צורך להרתיח את השוקיים, פשוט מטגנים אותם עם השום והבצל מכל הצדדים
חשוב לטגן טוב טוב עד להזהבה יפה של העוף
העוף יוצא רך והפתיתים מקבלים טעם נהדר
שאלה
06/07/2015
לא צריך להרתיח/ לבשל לפני הטיגון את השוקיים של העוף?
העוף יוצא רך?

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!