FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!


עוף עם פתיתים צהובים בסיר אחד

על ידי המטבח של שרית  , , , ,

מתכון מעולה לפתיתים ועוף בסיר אחד. אני מאמינה שלא תמיד צריך להשתגע עם ארוחת הצהריים, באמצע השבוע סיר טעים של עוף עם פתיתים צהובים יכול לעשות את העבודה, הרעיון לקוח מהמתכון שלי לאורז אדום עם עוף בו האורז מתבשל במי העוף ומקבל טעם מדהים. אז הנה מתכון פשוט שלא מלכלך הרבה כלים.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 10 דקות

    40 דקות

    50 דקות

  • 5 סועדים

מצרכים למתכון

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

5 שוקי עוף

שקית פתיתים קוסקוס גדולים

חצי כפית כמון

חצי כפית כורכום

רבע כפית פלפל שחור

מלח או מרק עוף לפי הטעם

שמן לטיגון

הוראות הכנה

בסיר רחב מטגנים בצל קצוץ לקוביות קטנות, שום כתוש ואת שוקי העוף. מטגנים את השוקיים מכל הצדדים עד להזהבה.

מוסיפים לסיר שקית שלמה של פתיתים, מערבבים טוב טוב ומטגנים ביחד (עם מכסה) למשך 5 דקות.

מוסיפים תבלינים - כמון, כרוכום, פלפל ומלח, מערבבים טוב ומטגנים 2 דקות.

מוסיפים לסיר מים רותחים עד לכיסוי העוף (בערך 3-4 כוסות מים).

סוגרים עם מכסה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עד שהמים מתאדים לחלוטין. בודקים את הפתיתים ובמידה והם עדיין לא רכים מספיק מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר עד לאידוי הנוזלים.

כשהמנה מוכנה מומלץ לפתוח את הסיר ולערבב טוב טוב כדי להפריד את הפתיתים.

5 דירוגים וחוות דעת

המטבח של שרית

הגרה הפתיתים באמת לא יוצאים אחד אחד אלא יותר דביקים ורכים וזה מה שטעים בתבשיל הזה, מומלץ לאכול חם.
אורנה את יכולה להוסיף השום כמה דקות אחרי הוספת השוקיים או פשוט לערבב הרבה בזמן טיגון השוקיים.

הגרה טפיארו

לא הבנתי את המתכון. לפתיתים לוקח להתבשל 8 דק' ולעוף לפחות חצי שעה. איך זה מסתדר ביחד? הפתיתים לא יוצאים דיסתיים?

אורנה

שאלה – איך עושים כדי שהשום לא ישרף? הרי לשוקיים לוקח זמן להזהיב והשום נשרף מהר…

המטבח של שרית

אין צורך להרתיח את השוקיים, פשוט מטגנים אותם עם השום והבצל מכל הצדדים
חשוב לטגן טוב טוב עד להזהבה יפה של העוף
העוף יוצא רך והפתיתים מקבלים טעם נהדר

שאלה

לא צריך להרתיח/ לבשל לפני הטיגון את השוקיים של העוף?
העוף יוצא רך?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.