עלי גפן ממולאים באורז (צמחוני)

על ידי סמי כהן  , , ,

אחת המנות המבוקשות ביותר בארץ - מתכון מפורט להכנת עלי גפן ממולאים בתערובת של אורז בלימון עם צנוברים, צימוקים, נענע, שמיר וכל טוב.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 15 דקות
  • 1 שעה

    1 שעה 15 דקות

    2 שעות 15 דקות

  • כ-40 עלי גפן ממולאים

מצרכים למתכון

לעלי גפן

1/2 קילו עלי גפן

מים

מיץ מלימון שלם או יותר

מעט שמן זית

מעט מלח

לקישוט: פלחי ליים ועגבנייה

למילוי אורז

3 בצלים קצוצים

2.5 כוסות אורז

מיץ מ-3 לימונים

חופן צנוברים (לא חובה)

חופן צימוקים קטנים מאוד (לא חובה)

2 כפות סוכר

צרור נענע (לא חובה)

צרור שמיר (לא חובה)

שמן לטיגון

הוראות הכנה

הכנת המילוי

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם הופכים שקופים. מוסיפים לסיר נענע ושמיר קצוצים ל-כ 2 דקות טיגון. מוסיפים לימון ואורז ומים לפי כמות האורז. מוסיפים לסיר צנוברים וצימוקים, מערבבים מוסיפים מלח ומבשלים עד שהאורז מוכן, אם צריך עוד מים מוסיפים. משאירים לקירור בטמפרטורת החדר.

חליטת עלי הגפן

חולטים את עלי הגפן במים חמים בלבד במשך כ 10 דקות, מעבירים למגבת ובעדינות מסירים את הגבעולים. מניחים לקירור בטמפרטורת החדר.

הכנת עלי גפן ממולאים

ממלאים כל עלה במעט אורז, מקפלים את הקצוות מימין ומשמאל לכיוון פנים ומגלגלים כמו סיגר.

מסדרים את עלי הגפן צפופים בסיר רחב עם מעט שמן (ניתן לסדר בתחתית הסיר פלחי תפוחי אדמה כדי למנוע מעלי הגפן להידבק).

מוסיפים לסיר מים עד גובה עלי הגפן, מיץ מלימון שלם או יותר לפי הטעם, מלח לפי הטעם ומעט שמן זית.

מבשלים עם מכסה קטן יותר מקוטר הסיר (שיישען על עלי הגפן), מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים לאש נמוכה עד לאידוי כל הנוזלים. בישול של שעה עד שעה וחצי.

מסדרים על צלחת גדולה ומקשטים בפרוסת עגבנייה או ליים בין כל עלה גפן ממולא.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00