
עלי גפן ממולאים באורז (צמחוני)
על ידי סמי כהן מנות ראשונות, מתכוני ממולאים, מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים
אחת המנות המבוקשות ביותר בארץ - מתכון מפורט להכנת עלי גפן ממולאים בתערובת של אורז בלימון עם צנוברים, צימוקים, נענע, שמיר וכל טוב.
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 15 דקות
1 שעה
1 שעה 15 דקות
2 שעות 15 דקות
- כ-40 עלי גפן ממולאים
הוראות הכנה
הכנת המילוי
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם הופכים שקופים. מוסיפים לסיר נענע ושמיר קצוצים ל-כ 2 דקות טיגון. מוסיפים לימון ואורז ומים לפי כמות האורז. מוסיפים לסיר צנוברים וצימוקים, מערבבים מוסיפים מלח ומבשלים עד שהאורז מוכן, אם צריך עוד מים מוסיפים. משאירים לקירור בטמפרטורת החדר.
חליטת עלי הגפן
חולטים את עלי הגפן במים חמים בלבד במשך כ 10 דקות, מעבירים למגבת ובעדינות מסירים את הגבעולים. מניחים לקירור בטמפרטורת החדר.
הכנת עלי גפן ממולאים
ממלאים כל עלה במעט אורז, מקפלים את הקצוות מימין ומשמאל לכיוון פנים ומגלגלים כמו סיגר.
מסדרים את עלי הגפן צפופים בסיר רחב עם מעט שמן (ניתן לסדר בתחתית הסיר פלחי תפוחי אדמה כדי למנוע מעלי הגפן להידבק).
מוסיפים לסיר מים עד גובה עלי הגפן, מיץ מלימון שלם או יותר לפי הטעם, מלח לפי הטעם ומעט שמן זית.
מבשלים עם מכסה קטן יותר מקוטר הסיר (שיישען על עלי הגפן), מביאים לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מנמיכים לאש נמוכה עד לאידוי כל הנוזלים. בישול של שעה עד שעה וחצי.
מסדרים על צלחת גדולה ומקשטים בפרוסת עגבנייה או ליים בין כל עלה גפן ממולא.
חדשים באתר
אולי יעניין אותך:











