פאי רועים / פסטל במילוי בשר טחון

על ידי אילנית בניזרי  , , ,

מתכון קל לפאי רועים מעולה, או בשמו השני: פסטל. מאכל שמורכב משכבות מחית תפוחי אדמה ובשר טחון מתובל. מעולה כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
  • 30 דקות

    1 שעה 30 דקות

    2 שעות

  • תבנית פיירקס או חד פעמי בינונית

מצרכים למתכון

לפירה

7 תפוחי אדמה

1/2 כוס שמן

מל, פלפל לפי הטעם

1/2 כפית כורכום

מעט בהרט או אגוז מוסקט

למלית בשר

1/2 ק"ג בשר טחון

1 בצל קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית כורכום

מעט בהרט או אגוז מוסקט

הוראות הכנה

נכין את מחית תפוחי האדמה

נקלוף ונבשל את תפוחי האדמה במים רותחים עד לריכוך, נשמור מעט ממי הבישול בצד.

נעביר את תפוחי האדמה לקערה ולה נוסיך 1/2 כוס ממי הבישול, נערבב ונוסיף שמן. נתבל את תפוחי האדמה במלח, פלפל, כורכום ובהרט ונמעוך לפירה חלק ורך.

נכין את מלית הבשר

נטגן את הבצל במחבת רחבה ונוסיך מעט מים. נכניס למחבת את הבשר הטחון ונערבב.

נוסיף את כל התבלינים והפטרוזיליה ונערבב היטב. נוסיף עוד קצת מים ונטגן את המילוי עש שהבשר מוכן ומשנה צבעו. נוריד מהאש.

נרכיב פאי רועים / פסטל

בתחתית התבנית נסדר חצי מכמות מחית תפוחי האדמה, נשטח אותה היטב לתחתית.

מעל לתפוחי האדמה נשטח את מלית הבשר ומעליה את שאר תפוחי האדמה. ניישר את תפוחי האדמה.

לקישוט בלבד: אני לוקחת מזלג ועם השיניים אני עוברת על התפו”א עם קוים באלכסון כמו שתי וערב ומסביב למסגרת.

נכניס את פאי הרועים (הפסטל) לתנור על חום של 190 מעלות למשך שעה, או עד שמשחים. בתאבון.

שתפו את המתכון >>

11 דירוגים וחוות דעת

ג’קי

27/12/2017

למחרת היום הסנדביץ האולטימטיבי בחלה טריה עם פרוסת פסטל יפה ותוספת סלט פילפלים קלויים…אוף זיכרונות מבית סבא משה…!

אילה

09/07/2017

אפשר במקום בשר לעשות עם עוף טחון

אופיר

06/09/2016

טעים מאוד. אך הפשטידה הזאת בשם פאי רועים הוא מאפה מהמטבח הבריטי והאירי.

אלונה

27/06/2016

חחח כנראה שכל אחד קורא לזה בשם אחר אצלנו אנחנו קוראים לזה פאי בשר טחון… נראה לי מתאר הכי טוב את הפשטידה
הקטנים קוראים לזה פשוט פשטידת בשר…. בכל מקרה מתכון קל ויוצא נהדר, אז תודה!

foodisgood

27/06/2016

היי ליאת,
בהחלט ניתן לשדרג את הפאי רועים עם שכבת בשר טחון עם תוספות. ממליצה להוסיף לשכבת הבשר צנוברים, פטריות וקצת רוטב צ’ילי מתוק.
אגב, ניתן לשדרג את הפאי גם עם פירה בטטה במקום פירה תפוחי אדמה ואפילו לשחק עם השכבות – שכבה של פירה בטטה ושכבה של פירה תפוחי אדמה.
בהצלחה 🙂

ליאת

27/06/2016

היי המתכון נראה טעים אבל קצת פשוט 🙂
יש אפשרות להפוך את השכבה של הבשר טחון ליותר מעניינת? אם כן אשמח תודה
רוצה להכין לארוחה משפחתית חשובה 🙂

בתיה

27/06/2016

לא מכירה פאי רועים אצלנו קוראים לזה פשטידת פסטל מרוקאית שמכינים תמיד בשישי

foodisgood

27/06/2016

היי הילה,
פאי רועים הוא באמת מנה מעולה שכדאי להפוך לצמחונית 🙂 מתכון לפאי רועים צמחוני:
את שכבת הפירה מכינים לפי המתכון. למילוי פטריות:
בשמן זית מאדים 2 בצלים קצוצים דק דק כ-5 דקות. מוסיפים 400 גרם פטריות שמפיניון טריות קצוצות דק דק, מוסיפים 2 כפיות תבלין גריל ושן שום כתושה ומערבבים, מלח פלפל לפי הטעם ומטגנים הכל כ-5 דקות נוספות.

הילה

27/06/2016

רעיון לפאי רועים צמחוני?

רווית

27/06/2016

תמיד אוהבת לחדש ולהפתיע, הפעם הכנתי את המתכון לפשטידת רועים שלכם, הגשתי עם רוטב פטריות ביתי (מתכן סודי שלי). הפאי נגמר בו בערב

מלי

27/06/2016

תודה לאילנית על מתכון לפאי רועים נדירר
לא היה לי רעיון לצהריים ונתקלתי בפשטידה שלך בטעות
הכנתי והילדים מאו אהבו
אמרו שזה שילוב של פירה ובשר במנה אחת
מדליק 🙂

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00