פאי שוקולד וחמאת בוטנים

על ידי tomahfahrenheim  , , , ,

פאי על בסיס בצק פריך (קלתית) וקרם שוקולד חמאת בוטנים מושחת, אפשרות לטבעוני

  • זמן עבודה: 1 שעה 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 1 שעה 5 דקות

    20 דקות

    1 שעה 25 דקות

מצרכים למתכון

מצרכים לקלתית

כוס ורבע קמח לבן לא תופח

1/4 כוס סוכר לבן

100 גרם חמאה או תחליף חמאה

כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

מצרכים לקרם

300 גרם שוקולד מריר (3 חפיסות)

1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה

מיכל שמנת מתוקה (צמחית/חלבית)

כפית תמצית וניל

קישוטים לבחירה (פקאנים, אגוזים)

הוראות הכנה

הכנת הקלתית

מחממים תנור מראש ל175 מעלות.

בקערה מערבבים את המצרכים היבשים.

חותכים את החמאה כשהיא קרה לקוביות.

מוסיפים לקערה ביחד עם התמצית וניל ומערבלים עד קבלת תערובת פירורית אשר מתמצקת במגע, ללא גושי חמאה גדולים.

משטחים על תבנית משומנת, כולל הקצוות.

מכניסים לתנור ל 20 דקות עד שמזהיב.

מוציאים ומצננים בחוץ.

הכנת הקרם

בקערה חסינת חום שופכים את השמנת, תמצית הוניל וחפיסה אחת של שוקולד שבור לקוביות.

מכניסים למיקרו בפולסים של 15 שניות ומערבבים אחרי כל פולס.

מוסיפים בהדרגה את שאר השוקולד תוך כדי.

כאשר התערובת אחידה וחלקה יוצקים על הקלתית ומיישרים.

ממיסים במיקרו את חמאת הבוטנים במשך 30 שניות עד שנוזלית וחלקה.

יוצקים מעל השוקולד.

מצננים במקרר לפחות שעתיים.

*ניתן להחליף את כל מוצרי החלב בתחליפים על בסיס צמחי.
*קרם השוקולד יוצא יותר צמיגי בשימוש בשמנת מתוקה לבישול מאשר בשמנת להקצפה.
*אפשר לקשט כשהקרם עוד חם.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00