מתכון לפאי מוס שוקולד
על ידי במטבח של רחלי קינוחים
פאי מוס שוקולד מפנק מבצק פריך, שכבת ממרח נוגט, גנאש שוקולד ומוס שוקולד מעולה. פאי מתוק וטעים במיוחד. מומלץ מאוד לאירוח.
- זמן עבודה: 1 שעה 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
1 שעה 10 דקות
30 דקות
1 שעה 40 דקות
- תבנית פאי נשלפת
מצרכים למתכון
לבצק הפאי
2 כוסות קמח
3/4 כוס אבקת סוכר
100 גר' חמאה
1/2 כפית תמצית וניל
1 ביצה
למילוי שוקולד
2 כפות ממרח נוגט
400 גר' שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
למוס שוקולד
1 שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
הוראות הכנה
מכינים את הפאי
ממיסים את החמאה ומוסיפים קמח, אבקת סוכר, ביצה ותמצית וניל.
לשים עד שהתערובת אחידה, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים 20 דקות.
מכינים את המלית
מכינים גנאש מהשמנת המתוקה והשוקולד ומקררים במקרר.
שמים בקערה שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וגונבים 3 כפות מהגנאש ומקציפים הכל יחד.
מכניסים את המוס לשק זילוף.
אופים את הבצק
מוציאים את הבצק מהמקפיא ומרדדים אותו על משטח מקומח.
מניחים את הבצק על תבנית פאי נשלפת ומהדקים לקצוות.
חותכים קצוות מיותרים ודוקרים במזלג את התחתית.
מקפיאים לעוד 15 דקות.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מוצאים את התבנית מהמקפיא ומניחים עליה נייר כסף ועליו מפזרים קיטניות, בשביל המשקולת.
אופים 20 דקות ולאחר 20 דקות מוציאים את הנייר כסף ואופים עוד כ 10 דקות - 15 דקות, עד שהתחתית זהובה.
מקררים היטב.
מרכיבים את הפאי
מורחים על התחתית ממרח נוגט ומעליה שופכים את הגנאש.
מייצבים כמה דקות במקרר ומזלפים להנאתכם את המוס.