פום אנה – תפוחי אדמה בשמנת מתוקה בתנור

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן  , , ,

פום אנה (תפוחי האדמה של אנה) הוא מאכל תפוחי אדמה מהמטבח הצרפתי. חלק מכינים אותו עם חמאה, אחרים עם שמנת מתוקה. בכל מקרה, מדובר במאכל קל מאוד להכנה וטעים במיוחד.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 25 דקות

    45 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • תבנית פיירקס אחת

מצרכים למתכון

שמן זית לשימון תבנית

4-5 תפוחי אדמה

מלח

פלפל לבן

מעט אגוז מוסקט מגורד

עירית קצוצה או מיובשת

2 מכלי שמנת מתוקה או שמנת לבישול

הוראות הכנה

משמנים תבנית פיירקס עם מעט שמן זית.

פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות ועגולות. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית בצורה חופפת, כמו קלפים.

מפזרים מעל מלח, פלפל, אגוז מוסקט ועירית. שופכים שמנת מתוקה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות, עד שהנוזלים נספגים ותפוחי האדמה משחימים ונהיים רכים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00