פטאייר – מאפה ממולא תרד וזעתר

על ידי אמנה כנעאן  , ,

מתכון לפטאייר - משולשי בצק ממולאים בתרד וזעתר אפויים בתנור. מתאים מאוד לאירוח כמנה ראשונה טעימה במיוחד.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 50 דקות

    50 דקות

  • 12 מאפי פטאייר

מצרכים למתכון

1 קילו קמח

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1/2 כוס שמן

1 כף שמרים יבשים

2-3 כוסות מים

למלית תרד

קילו עלי תרד

1 כפית מלח

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון

בצל קצוץ דק

200-300 גרם עלי זעתר טריים

הוראות הכנה

הכנת בצק פטאייר

מערבבים קמח, מלח, סוכר ושמן ומוסיפים מים בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק יציב.

מכסים את הקערה ומניחים ל חצי שעה.

מכינים מילוי תרד וזעתר

את עלי התרד חותכים דק, מעבירים לקערה ומערבבים עם בצל קצוץ דק, שמן, זעתר ותבלינים. ניתן להוסיף למלית גם זיתים.

מרכיבים את הפטאייר

מוציאים את הבצק מהמקרר וממנו יוצרים כדורים קטנים בגודל שווה. כל כדור מרדדים לעיגול דקיק. במרכז כל עיגול מניחים כף מהמלית. סוגרים כל עיגול לצורת משולש ומהדקים היטב את הקצוות. מניחים את הבצק לחצי שעה.

מסדרים את משולשי הפטאייר בתבנית משומנת בכ-5 כפות שמן, מחוררים מעט עם מזלג, מברישים את הפטאייר בשמן (או ביצה) מלמעלה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות, או עד להזהבה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00