
פטריות ממולאות בעוף טחון ברוטב פטריות
על ידי המתכונים של מירי יעקב מנות ראשונות, מתכוני ממולאים
מנה ראשונה שכולם אוהבים - פטריות ממולאות בחזה עוף טחון עם ירק ותבלינים. הכנת המנה מצריכה קצת התעסקות אבל כל אחד יכול להכין והמנה מעולה לאירוח!
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
-
30 דקות
50 דקות
1 שעה 20 דקות
- 5 מנות
הוראות הכנה
לרבע קילו חזה עוף טחון מוסיפים 2 בצלים מגורדים (סחוטים מנוזלים) וכוס פטרוזיליה. מתבלים במלח ובהרט ומערבבים היטב.
לוקחים פיטריות (אני השתמשתי ברגילות) מרוקנים את הרגליים וממלאים את הפיטריות בתערובת החזה עוף הטחון (מי שרוצה יכול קודם לכן להכין קציצות קטנות מהעוף הטחון ולמלא בקלות).
מסדרים את הפטריות הממולאות בתבנית משומנת ומברישים כל פטרייה מעט מלמעלה עם שמן.
מכניסים לתנור על 200 מעלות בכדי שהפטריות יזהיבו מעט. שימו לב - לא לייבש יתר על המידה, רק עד להזהבה.
בינתיים מכינים רוטב - בסיר רחב ונמוך מטגנים פטריות חתוכות עם מעט שמן ופלפל גרוס שחור. בקערה מכינים כוס וחצי מים רותחים מעורבבים עם כפית אבקת מרק בצל וכפית אבקת מרק פטריות - מוסיפים את המים לסיר וממשיכים לבשל במשך 5 דקות.
לאחר שהפטריות הממולאות הזהיבו בתנור - מוסיפים את הפטריות לסיר. מסדרים יפה ומבשלים עוד 5 דקות.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!