פטריות ממולאות בעוף טחון ברוטב פטריות

על ידי המתכונים של מירי יעקב  ,

מנה ראשונה שכולם אוהבים - פטריות ממולאות בחזה עוף טחון עם ירק ותבלינים. הכנת המנה מצריכה קצת התעסקות אבל כל אחד יכול להכין והמנה מעולה לאירוח!

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 30 דקות

    50 דקות

    1 שעה 20 דקות

  • 5 מנות

מצרכים למתכון

פטריות רגילות גדולות (שלמות)

למילוי חזה עוף

רבע קילו חזה עוף טחון

2 בצלים מגורדים

כוס פטרוזיליה קצוצה

מעט מלח ובהרט

לרוטב פטריות

פטריות חתוכות

מעט שמן לטיגון

פלפל שחור גרוס

כוס וחצי מים רותחים

כפית אבקת מרק בצל

כפית אבקת מרק פטריות

הוראות הכנה

לרבע קילו חזה עוף טחון מוסיפים 2 בצלים מגורדים (סחוטים מנוזלים) וכוס פטרוזיליה. מתבלים במלח ובהרט ומערבבים היטב.

לוקחים פיטריות (אני השתמשתי ברגילות) מרוקנים את הרגליים וממלאים את הפיטריות בתערובת החזה עוף הטחון (מי שרוצה יכול קודם לכן להכין קציצות קטנות מהעוף הטחון ולמלא בקלות).

מסדרים את הפטריות הממולאות בתבנית משומנת ומברישים כל פטרייה מעט מלמעלה עם שמן.

מכניסים לתנור על 200 מעלות בכדי שהפטריות יזהיבו מעט. שימו לב - לא לייבש יתר על המידה, רק עד להזהבה.

בינתיים מכינים רוטב - בסיר רחב ונמוך מטגנים פטריות חתוכות עם מעט שמן ופלפל גרוס שחור. בקערה מכינים כוס וחצי מים רותחים מעורבבים עם כפית אבקת מרק בצל וכפית אבקת מרק פטריות - מוסיפים את המים לסיר וממשיכים לבשל במשך 5 דקות.

לאחר שהפטריות הממולאות הזהיבו בתנור - מוסיפים את הפטריות לסיר. מסדרים יפה ומבשלים עוד 5 דקות.

לקישוט מפזרים פטרוזיליה קצוצה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00