מתכון לקציצות עוף נהדרות ברוטב עסיסי – מתאימות לתזונה קטוגנית, עסיסיות ולא מתייבשות. קציצות סופר קלות להכנה, בריאות וטעימות ללא גלוטן! מומלץ להגיש את המנה על אורז כרובית!
זמן עבודה: 15 דקות | סלט גדול ומשביע
מצרכים:
לקציצות
- 1 קילו עוף טחון
- 1 ביצה טרופה
- 2 ענפי בצל ירוק קצוצים דק
- 1 גבעול סלרי קצוץ וחתוך לקוביות דקות
- 1 כף קמח שקדים
- 1 כף מיונז
- 1 כפית אבקת בצל
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 בצל קצוץ דק דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס רוטב פסאטה (רוטב עגבניות חלק)
- כפית פפריקה אדומה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומרססים עם ספריי שמן זית.
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות *אפשר גם לטחון את כל המרכיבים יחד במג'ימיקס.
- מעיסת הקציצות יוצרים כדורים קטנים, התערובת תהיה דביקה, זה בסדר – הרטיבו ידיים וצרו כדורים.
- מניחים את הקציצות על התבנית. אופים במשך 15-20 דקות.
- בינתיים מכינים את רוטב העגבניות – בקלחת מטגנים בצל עד שהופך שקוף, מוסיפים שום ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים רוטב פסאטה ותבלינים ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית-נמוכה עד שהוא מעט מצטמצם. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול באם יש צורך.
- מוציאים את הקציצות מהתנור, מניחים בסיר הרוטב, מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.
- מומלץ להגיש את המנה על אורז כרובית או זוקיני פסטה.