FoodisGood

קציצות עוף קיטו ברוטב עגבניות עסיסי

מתכון לקציצות עוף נהדרות ברוטב עסיסי – מתאימות לתזונה קטוגנית, עסיסיות ולא מתייבשות. קציצות סופר קלות להכנה, בריאות וטעימות ללא גלוטן! מומלץ להגיש את המנה על אורז כרובית!

זמן עבודה: 15 דקות | סלט גדול ומשביע

מצרכים:

לקציצות

  • 1 קילו עוף טחון
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 ענפי בצל ירוק קצוצים דק
  • 1 גבעול סלרי קצוץ וחתוך לקוביות דקות
  • 1 כף קמח שקדים
  • 1 כף מיונז
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל קצוץ דק דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס רוטב פסאטה (רוטב עגבניות חלק)
  • כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומרססים עם ספריי שמן זית.
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות *אפשר גם לטחון את כל המרכיבים יחד במג'ימיקס.
  3. מעיסת הקציצות יוצרים כדורים קטנים, התערובת תהיה דביקה, זה בסדר – הרטיבו ידיים וצרו כדורים.
  4. מניחים את הקציצות על התבנית. אופים במשך 15-20 דקות.
  5. בינתיים מכינים את רוטב העגבניות – בקלחת מטגנים בצל עד שהופך שקוף, מוסיפים שום ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים רוטב פסאטה ותבלינים ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית-נמוכה עד שהוא מעט מצטמצם. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול באם יש צורך.
  6. מוציאים את הקציצות מהתנור, מניחים בסיר הרוטב, מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.
  7. מומלץ להגיש את המנה על אורז כרובית או זוקיני פסטה.
שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.