FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אומלט מסאלה מושלם (חביתה הודית חריפה)

החביתה ההודית המיוחדת הזאת תשדרג לכם את ארוחת הבוקר בוודאות, במיוחד לאלו שאוהבים אוכל חריף. חביתת מסאלה היא חביתה קלאסית שמהווה ארוחת בוקר מהירה ומזינה למיליונים ברחבי העולם. נסו את המתכון המסורתי הזה ותתאהבו.

זמן עבודה: 10 דקות | חביתה אחת

מצרכים:

  • ¼ כפית זרעי כמון
  • 2 ביצים
  • ¼ כפית כורכום
  • קורט מלח
  • 1 גבעול בצל ירוק פרוס דק
  • 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
  • 1 פלפל צ'ילי ירוק בינוני, קצוץ דק (ללא הזרעים)
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • 1 כף שמן

הוראות הכנה:

  1. מחממים מחבת בינונית (בקוטר 22 ס"מ בערך) על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים עד שמתחילים לקבל ניחוח מהם.
  2. טורפים את הביצים בקערה, בעזרת מטרפה, עד לקבלת קצף תפוח, ואז טורפים פנימה את הכמון, הכורכום והמלח.
  3. יוצקים את כל הירקות לביצים ומערבבים.
  4. באותה המחבת מחממים כף שמן על אש בינונית, כשהמחבת חמה, נותנים לביצים טריפה אחרונה ויוצקים למחבת.
  5. מטגנים את החביתה רק עד שהיא מתייצבת מלמעלה ומתחילה להזהיב למטה,
  6. הופכים בזהירות בעזרת מרית, ואז מטגנים עד שגם הצד השני מזהיב קלות.
  7. מעבירים לצלחת ומגישים לצד לחם ורטבים, תיהנו!

עוד חביתות מיוחדות:

דילוג לתוכן