FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

חביתת חומוס עם בצל מטוגן (במרקם מנצח!)

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
חביתה מקמח חומוס היא חביתה טבעונית קלאסית שאם יודעים להכין אותה כמו שצריך יכולה להפוך בקלות לארוחת הערב הקבועה שלכם! החביתה שלנו משלבת בצל מטוגן והיא טעימה ואוורירית! מכינים אותה במהירות ומגישים לצד סלט ירקות עשיר.

מתכון לחביתת חומוס

זמן הכנה: עד 20 דק'

מצרכים:

  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס מים
  • מלח ופלפל
  • תבלינים לפי הטעם: פפריקה, כורכום, אורגנו
  • שמן זית לטיגון

הוראות הכנה:

  1. מטגנים במחבת את הבצל עד להזהבה קלה. מכבים את האש ומצננים מעט.
  2. מערבבים בקערית קמח חומוס ואבקת אפיה.
  3. מוסיפים תוך ערבוב את המים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים. מתקבלת בלילה נוזלית במרקם טחינה דלילה.
  4. מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח ופלפל ותבלינים.
  5. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ויוצקים את הבלילה למחבת.
  6. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות.
  7. הופכים את החביתה, מכסים וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
  8. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים לצד סלט ירקות עשיר.
    בתאבון!
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email