FoodisGood

עוגת תפוזים טבעונית, בחושה ועסיסית

עוגת תפוזים בחושה, קלה להכנה ובגרסה טבעונית. עוגה עסיסית וריחנית נהדרת לצד הקפה.

מתכון לעוגת תפוזים טבעונית

זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

  •  2 כוסות קמח שקדים
  • 3 כפות קמח קוקוס (אופציונלי)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 3 כפות זרעי פשתן
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1 ו 3/4 כוסות מיץ תפוזים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת קליפת חצי תפוז

לציפוי (אופציונלי):

  •  ½ כוס מיץ תפוזים
  • ¼ כוס סוכר
  • גרידת קליפת חצי תפוז

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 23 ס"מ בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים הרטובים וגרידת התפוז.
  4. יוצקים את החומרים הרטובים לקערת הקמח ומקפלים בעדינות עם מרית עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוזגים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים 45 דקות, או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
  6. מניחים להתקרר ומגישים. ניתן לקשט באבקת סוכר או בציפוי כתום מעל.

להכנת הציפוי:

  • בסיר קטן מרתיחים מיץ תפוזים וסוכר,
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ – 10 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך.
  • מוסיפים קליפת תפוז, מערבבים ומורדים מהאש.
  • שופכים את הסירופ החם על העוגה, מיד כשמוציאים אותה מהתנור.
    בתאבון!

עוד עוגות טבעוניות מהממות:

עוד קינוחים טבעוניים טעימים!

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן