עוגת תפוזים בחושה, קלה להכנה ובגרסה טבעונית. עוגה עסיסית וריחנית נהדרת לצד הקפה.
מתכון לעוגת תפוזים טבעונית
זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: שעה
מצרכים:
- 2 כוסות קמח שקדים
- 3 כפות קמח קוקוס (אופציונלי)
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 3 כפות זרעי פשתן
- 3/4 כוס סוכר חום
- 1 ו 3/4 כוסות מיץ תפוזים
- 3/4 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידת קליפת חצי תפוז
לציפוי (אופציונלי):
- ½ כוס מיץ תפוזים
- ¼ כוס סוכר
- גרידת קליפת חצי תפוז
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 23 ס"מ בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים.
- בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים הרטובים וגרידת התפוז.
- יוצקים את החומרים הרטובים לקערת הקמח ומקפלים בעדינות עם מרית עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים 45 דקות, או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
- מניחים להתקרר ומגישים. ניתן לקשט באבקת סוכר או בציפוי כתום מעל.
להכנת הציפוי:
- בסיר קטן מרתיחים מיץ תפוזים וסוכר,
- מנמיכים את האש ומבשלים כ – 10 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך.
- מוסיפים קליפת תפוז, מערבבים ומורדים מהאש.
- שופכים את הסירופ החם על העוגה, מיד כשמוציאים אותה מהתנור.
בתאבון!