FoodisGood

שקשוקה טבעונית עם טופו, פלפלים ועגבניות

שקשוקה טבעונית, צבעונית ועשירה עם טופו, ירקות ותבלינים. מושלמת  לארוחת ערב קלילה וטעימה. מגישים עם לחם טרי וגבינה טבעונית תוצרת בית ונהנים מארוחה נהדרת.

מתכון לשקשוקה טופו טבעונית

זמן ספיגת הטופו: 30 דק' | זמן הכנה: 10 דק' | סה"כ: 40 דק'

מצרכים:

  • חבילת טופו מוצק
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 8 עגבניות בשלות קצוצות דק
  • 2 שיני שום גדולות כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה או חריפה (לפי הטעם)
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית צ'ילי חריף (או לפי הטעם)
  • מלח פלפל
  • מים במידת הצורך

להגשה:

  • זיתים ללא חרצנים מסוגים שונים.
  • עלי פטרוזיליה / כוסברה / תימין

הוראות הכנה:

  1. עוטפים טופו בנייר סופג ומניחים תחת סיר מלא מים או משקולת כבדה, כך שיגיר נוזלים.
  2. משאירים לניקוז למשך 30 דקות.

מכינים את השקשוקה:

  1. חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.
  2. מחממים שמן במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים בצל ופלפלים עד שהם מתרככים.
  3. מוסיפים עגבניות, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ – 5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות.
  4. מוסיפים שום, רסק עגבניות, תבלינים, מים במידת הצורך ולפי הסמיכות שאתם אוהבים,
  5. מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות להתאחדות הטעמים.
  6. לאחר שהטופו התנקז, פורסים את הטופו לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ ומניחים במחבת מעל השקשוקה, לספיגת הטעמים.
  7. מוסיפים זיתים, מקשטים בעלי תבלין טריים ומגישים חם.
    בתאבון!

עוד מתכוני טופו טבעוניים: