FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פנקוטה ברוטב תותים ופילה הדרים

על ידי amihud pery  

פנקוטה עשירה מוגשת עם רוטב תותים ופילה פירות הדר

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 30 דקות

    15 דקות

    45 דקות

  • 10 -15 קעריות תלוי בגודל הרצוי

מצרכים למתכון

לפנקוטה

1 ליטר שמנת מתוקה (38%)

1 שקית ג'לטין (או 4 דפי ג'לטין)

100 גרם סוכר

1 כף מחית ווניל איכותית

לרוטב תותים

200 גרם תותים מנוקים ושטופים

מיץ מלימון אחד

50 גרם סוכר

לקישוט

פילה של פירות הדר (אני השתמשתי בתפוז)

רצועות נענע טרייה

הוראות הכנה

פנקוטה

במידה ומשתמשים באבקת ג'לטין יש לערבב את האבקה עם 100 מ"ל שמנת מתוקה ולהמתין עד התגבשות ולאחר מכן להוסיף לשמנת המבושלת

במידה ומשתמשים בדפי ג'לטין ניתן ישר להוסיף ללא השרייה

בסיר עם תחתית עבה שופכים את כל השמנת המתוקה והסוכר ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם על מנת שהסוכר לא ישקע בקרקעית הסיר

רגע לפני שמגיע לרתיחה מוסיפים את מחית הווניל והג'לטין ומערבבים עד שהגלטין נמס לחלוטין

מעבירים לכלי הגשה יפים (אני השתמשתי בכלי למלבי ואח"כ שחררתי לצלחת אבל אפשר לשחק עם זה)

מעבירים למקרר להתייצבות לפחות 3 שעות

רוטב התותים

טוחנים עם בלנדר מוט את כל המרכיבים למחית אחידה וטועמים במידה ורוצים יותר מתוק מוסיפים קצת סוכר במידה ויותר חמוץ קצת לימון זה לפי הטעם איך שאוהבים

הגשה

על צלחת הגשה שופכים מהרוטב שכבה אחידה מעל סמים את הפנקוטה (מחלצים בעדינות מהכלי) ומסדרים יפה את פילה ההדרים מקשטים עם רצועות נענע

** ניתן במקום רוטב תותים להכין רוטב קרמל אך אני אישית חושב שהחמיצות של התותים משפרת את הפנקוטה
**חשוב לוודא שהשמנת לא מגיעה לרתיחה
**במידה ורוצים לגוון בטעם ניתן להוסיף 250 גרם יוגורט עזים במקום 250 מ"ל שמנת ובכך נוצר טעם מעניין אני אישית הכי אוהב ככה

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן