פרגיות ממולאות בבשר טחון ופטריות
על ידי אילנית בניזרי בשר, מתכוני ממולאים, עיקריות
מתכון חגיגי לקראת ט"ו בשבט - פרגיות ממולאות בבשר טחון ופטריות, ברוטב סילאן וחגיגת פירות יבשים! כיף בצלחת.. המתכון מתאים לט"ו בשבט אבל ממש לא רק.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 55 דקות
40 דקות
1 שעה 15 דקות
1 שעה 55 דקות
מצרכים למתכון
למלוי בשר טחון ופטריות
1 בצל קצוץ
1/2 כפית כורכום
250 גרם בשר בקר טחון
מלח לפי הטעם
כפית בהרט
חופן כוסברה קצוצה
1/2 קופסת פטריות חתוכות
לפרגיות
6 פרגיות פרוסות כשניצל
6 קיסמי עץ
לרוטב
2 כפות סילאן
3 כפות שמן
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
1/2 כוס חמים
לפירות יבשום
תאנה
שזיפים
צימוקים
או כל פרי אחר שאוהבים
הוראות הכנה
נתחיל במילוי הבשר
נטגן בצל קצוץ עד להשחמה ,נוסיף כורכום , בשר בקר טחון, נתבל במלח, בהרט וחופן כוסברה קצוצה.
נערבב עם מזלג תוך כדי מעיכת הבשר, נוסיף פטריות חתוכות ונמשיך לטגן עד שהבשר שינה את ציבעו. נצנן.
נרכיב פרגיות ממולאות
ניקח 6 פרגיות פרוסות כשניצל, נמלא במרכז ממלית הבשר ונסגור עם קיסם עץ בצדדים.
נכין בלילה של רוטב מסילאן, שמן, כרוכום, פלפל, מלח ומים. נערבב את כל מצרכי הרוטב.
נסדר בתבנית עגולה את הפרגיות, נשפוך את הרוטב, נפזר פירות יבשים מסביב.
נכניס למקרר ל חצי שעה על מנת שיספגו הטעמים.
נחמם תנור חום של 180, נכסה את התבנית בנייר אלומניום מחורר ל שעה, לאחר מכן נסיר את הנייר אלומניום ונמשיך עד להשחמה מלאה.
בתאבון אילנית.