מתכון לפריקסה אפוי בתנור

על ידי כרמית מ. דהאן  

לחמניות פריקסה לא תמיד חייבות להיות מלאות בשמן. מתכון לפריקסה אפוי בתנור שיוצא לא פחות ממושלם. לחמניות אווריריות וטעימות שניתן למלא בכל טוב.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 50 דקות

    25 דקות

    1 שעה 15 דקות

מצרכים למתכון

לפריקסה אפוי

חצי קילו קמח מנופה

כף שמרים יבשים

כף גדושה סוכר

1/4 כוס שמן זית

ביצה אחת

2 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית)

כף מלח

למילוי

מטבוחה או אריסה

תפוח אדמה שלוק

ביצים קשות

טונה

חמוצים

הוראות הכנה

בקערת המיקסר מתחילים ללוש את הקמח השמרים והסוכר.

עוצרים את הלישה, מוסיפים את השמן והביצה - חשוב לשים יחסית בצד ולשמור שלא יבואו במגע עם השמרים.

ממשיכים ללוש את הבצק ומוסיפים מים בהדרגה.

מוסיפים את המלח ולשים עוד קצת. הבצק צריך להיות רך מאד ודביק (ככל שהבצד יהיה רך, כל הלחמניות יהיו אווריריות יותר).

עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומתפיחים כשעה.

לשים שוב, מורידים את האוויר ושוב מתפיחים כרבע שעה.

מחממים תנור ל- 200 מעלות מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים.

מקמחים משטח עבודה בקמח, עובדים עם ידיים מקומחות כי הבצק מאד דביק.

יוצרים לחמניות פריקסה מאורכות אותן מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מכסים את הלחמניות במגבת למשך רבע שעה.

בצלוחית קטנה מערבבים מעט שמן זית ומעט שמן קנולה.

מברישים את הלחמניות בזהירות עם השמן ומכניסים לתנור לכ- עשרים דקות עד חצי שעה

כשהלחמניות מזהיבות יפה מוציאים אותן מהתנור. מצננים כדקה ובעוד הלחמניות חמות מברישים אותן שוב בשמן משני הצדדים (למעלה ולמטה).

מעבירים את הפריקסה האפוי שלנו לרשת ומצננים מעט. חוצים וממלאים בכל טוב.

שתפו את המתכון >>

11 דירוגים וחוות דעת

מוריה

16/01/2019

מעולהה!!!!!!! טעים ומוצלח!!!!! פעם ראשונה שיוצא טוב. לדעתי כדאי להבריש ביצה לפני שמכניסים לתנור. לי בכל אופן היה קצת חסר צבע.

פנינית קרחיל

08/02/2018

היי שאלה ,
איזה ממרחים / מליות מתאימות לפריקסה האפוי?
יצא לי מצוין .

יוכי

14/11/2017

מתכון מעולה. הכפלתי את הכמות ויצאו כ20 לחמניות. טעים ובריא יותר מטיגון

מיכל

30/10/2017

כמה לחמניות בערך יוצא מחצי קילו? וכמה כוסות זה חצי קילו?

לינוי

04/09/2017

מעולה טעים מאוד תודה רבה, מזמן חיפשתי מתכון לפריקסה אפוי

חיה

29/08/2017

טעים מאוד!

אורלי

04/03/2017

2 שאלות…עשיתי את זה יצא טעים אך קצת מתפרק ודבר שני מישהו יכול להסביר לי איך מטפיחים?
תודה 🙂

דינה שאמי

29/08/2016

מצוין כי לא צריך לטגן

נוית

12/05/2016

מתכון מנצח ומדהים! אין הרגשה כלל שזה לא מטוגן.. קסם של מתכון

foodisgood

14/11/2015

היי אלומה,
במידה ולא מצוין גודל כוס ספציפי יש להשתמש בכוס מדידה אוניברסלית.

אלומה

10/11/2015

שאלה,
האם הכוס החד פעמית היא של שתיה קרה או חמה? ( בלחמניות שום ציינתם איזה סוג).
תודה!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00