לחמניות פריקסה מטוגנות

על ידי רונית סעדה  

מתכון ללחמניות פריקסה מרוקאיות מטוגנות ממולאות בביצים, תפוחי אדמה, סלט ירקות ומיץ לימון. כ-15 לחמניות, מומלץ מאוד להכפיל כמויות ולהכין לאירועים גדולים כמו שבת חתן.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 10 דקות
  • 1 שעה

    1 שעה 10 דקות

    2 שעות 10 דקות

  • 15 לחמניות

מצרכים למתכון

1 קילו קמח לבן

חצי כוס שמן

3 כפיות סוכר

2 כפיות מלח

1 וחצי כפות שמרים

2 וחצי כוסות מים פושרים

כף ערק

1 ביצה

למילוי

סלט ירקות גדול

2 קופסאות מלפפונים חמוצים קצוצים

15 ביצים קשות

10 תפוחי אדמה מבושלים

מיץ לימון

הוראות הכנה

מערבבים ביחד את כל מצרכי הלחמניות עד שמתקבל בצק רך וגמיש

משמנים קערה ומתפיחים לשעה (עד שהבצק מכפיל את גודלו)

מוציאים מהקערה לשים ודופקים על השיש כדי להוציא לבצק את כל האוויר

מתפיחים בקערה פעם שנייה במשך שעה

יוצרים צורות של לחמניות רגילות ומתפיחים עוד חצי שעה

בינתיים מחממים שמן עמוק על אש גבוהה

מטגנים את הלחמניות עד להשחמה

נותנים ללחמניות קצת להתקרר וממלאים במילוי שנבחר

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

הטוניסאית

08/02/2018

פריקסה זה של הטוניסאים ! 🙂
מתכון טעים ונחטף.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00