
קאפקייקס קטיפה אדומה לרגל יום האהבה
על ידי MisterCupcake עוגות, קינוחים
במוחד ליום האהבה - קאפקייקס קטיפה אדומה (Red Velvet) בצבע אדום שיגרמו ללב שלכם להתאהב בכל ביס מחדש :)
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
30 דקות
20 דקות
50 דקות
- 16 קאפקייקס
מצרכים למתכון
לקאפקייקס:
100 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר
שתי ביצים
כפית תמצית וניל
200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף)
2 כפיות קקאו
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
175 מ"ל חלב + כפית חומץ
צבע מאכל אדום
חיוך (כי הכי חשוב לאפות כשכיף לנו)
לזיגוג:
200 גרם אבקת סוכר (2 שקיות)
100 גרם שמנת רכה (בטמפ' החדר)
20 גרם חמאה רכה
כף חלב
כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
מחממים תנור ל180 מעלות
מערבבים את החלב יחד עם החומץ, משאירים לכמה דקות ובינתיים מכינים את הקאפקייקס. כתחליף אפשר להשתמש ברוויון, שזה בעצם אותו דבר, רק מוכן
(זה מצחיק שהבתחלה כתבתי בטעות "מבינים" במקום "מכינים". יצא משפט יותר משעשע ממה שהתכוונתי..)
בקערה מערבבים את היבשים – קמח, קקאו, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח.
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את החמאה והסוכר עד למרקם קרמי (כמו מרקם משחת שיניים).
מוסיפים את הביצה הראשונה, ממשיכים לערבב להטמעה, ואז מוסיפים את הביצה השניה, תמצית הוניל ומערבבים שוב לאיחוד.
תוך כדי ערבוב איטי מוסיפים חצי מכמות היבשים, חצי מהחלב, חצי מכמות היבשים הנותרים וחצי החלב שנשאר. מערבבים היטב לאחר הוספת כל מרכיב.
לבסוף – מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל אדום ומקפלים בעדינות עם לקקן. הרעיון בקיפול הוא לא לעבד יותר מדי את הגלוטן שבקמח, אבל עדיין לערבב את כל צבע המאכל בתוך הבלילה כך שתהיה אדומה ויפה
מחלקים לתבנית שקעים עד ל3/4 גובה, ואופים למשך 18-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים על רשת. מצלמים לאינסטגרם. מחכים ללייקים.
בינתיים מכינים את הקרם גבינה:
מכניסים למיקסר עם וו הקצפה את אבקת הסוכר, החמאה, גבינת השמנת והוניל ומתחילים לערבב (לאט! אחרת יש ענן של אבקת אפיה בפנים שלכם) עד שכל המרכיבים מתחברים להם.
לא שוכחים לעצור מדי פעם ולגרד את דפנות הקערה כדי לוודא שכל המרכיבים התחברו.
ממשיכים לערבב עד למרקם חלק, כמו של משחת שיניים (או קרם, או מה שתקראו לזה).
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר (ראש זילוף) כוכב, ומזלפים עיגולים חמודים מעל הקאפקייקס. כן. עיגולים. חמודים :)
שיהיה בתיאבון!
את המתכון ניתן למצוא גם באתר של מיסטר קאפקייק:
https://www.mistercupcake.net/red_velvet_cupcakes/
יום אהבה שמח! :)

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
אדווה
יצא מושלם!!!! לא הפסיקו לשבח אותי
שרון כ
הכנתי. יצא טעים ויפה.
לדעתי צריך במתכון עוד סוכר ועוד תמצית וניל.
את הזיגוג עדין לא עשיתי. קודם רציתי לראות איך המאפן יוצא.
סה"כ סבבה.