
קובה פטטה מטוגנת כשרה לפסח
על ידי המטבח של שרית קציצות
בעלי העירקי פשוט לא מוותר על קובה פטטה, גם בפסח צריך למצוא פתרונות והאמת שהקובות של פסח לא נופלות מהקובות הרגילות של כל השנה. המרתי את הקמח הרגיל בקמח תפוחי אדמה וזה הכל. כדאי להכפיל כמויות.
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
-
25 דקות
20 דקות
45 דקות
- כ- 15 קובות
הוראות הכנה
הכנת מילוי בשר
במחבת רחבה מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים בשר ותבלינים ומפוררים את הבשר טוב טוב עם מזלג.
מטגנים עד שהבשר שחום ומוכן ומעבירים לצינון.
הכנת קובות לפסח
מכינים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה.
מעבירים את הפירה לקערה ומערבבים עם שאר מצרכי הקובה עד לקבלת מרקם חלק.
מבצק הקובה יוצרים עיגולים קטנים, כל עיגול משטחים על כף היד וממלאים בערך בכפית ממילוי הבשר. סוגרים שוב לכדור ומשטחים.
מחממים שמן חצי עמוק במחבת רחבה.
טובלים כל קובה בביצה טרופה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
שיתוף >>
2 דירוגים וחוות דעת
לימור שוקרון
08/03/2018
קובה פטטה מושלמת ויצאה לי בדיוק כמו בתמונה אין על המטבח העירקי גם בפסח חחח
חדווה
23/03/2017
הקובה פטטה הרגילה טעימה בטירוף.
בפסח, אנסה את המתכון הכשר.