שכבות קרם מסקרפונה ושערות קדאיף

על ידי amihud pery  

המתכון של עמיהוד פרי לקינוח מיוחד: שכבות קרם מסקרפונה עם שערות קדאיף מוגש לצד אגסים ביין אדום - קינוח מרשים במיוחד שנראה מושקע ואיכותי, אך אינו דורש ידע מוקדם באפייה.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 45 דקות

    10 דקות

    55 דקות

מצרכים למתכון

לשערות קדאיף

חבילת שערות קדאיף מופשרות או טריות בטמפרטורת החדר

חבילת חמאה

מעט אבקת סוכר

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

לקרם מסקרפונה

1 חבילת גבינת מסקרפונה

1 שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

לאגסים ביין אדום

מספר אגסים קלופים

בקבוק יין אדום יבש

כוס סוכר

1/2 כוס דבש

כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

הכנת שערות קדאיף

לפתוח את השערות קדאיף וטיפה לקרוע בכדי שיתאווררו. להמיס חמאה ולערבב עם מעט אבקת סוכר. לערבב עם השערות ולסדר בצורה עגולה או מה שמתחשק (אני השתמשתי ברינג). לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמקבל צבע יפה ושזוף.

במקביל להכין סירופ - להביא לרתיחה מים עם סוכר בסיר ולהסיר מהאש. ברגע שהקדאיף יוצא מהתנור - לתת מריחה עדינה מהסירופ.

הכנת קרם מסקרפונה

מקציפים את כל חומרי הקרם יחדיו עד לקבלת קצפת יציבה. לשמור בקירור עטוף בניילון נצמד עד לשלב הרכבת הקינוח.

הכנת אגסים ביין

בסיר קטן להביא לרתיחה יין, סוכר, דבש ותמצית וניל (אפשר גם להוסיף מקל קינמון או כוכב אניס). להנמיך את האש ולהוסיף לסיר אגסים קלופים ולבשל 25 דקות, עד שהאגסים רכים. לאחר הוצאת האגסים מומלץ להמשיך לצמצם את היין עד שמתקבל רוטב סמיך ולשמור להגשה.

הרכבת הקינוח

לסדר ברינג קטן שכבות של שערות קדאיף וקרם מסקרפונה, להגיש לצד אגס ביין ורוטב יין מתוק.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

אחת זיודעת

06/01/2015

ואווווווו נראה מעולהההההההההההה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00