קיש תפוחי אדמה וגבינות

על ידי MisterCupcake  

קיש תפוחי אדמה שיכול להוות מנת פתיחה, מנה עיקרית, או סתם נשנוש בין ארוחות. טעים! 🙂

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 1 שעה

    1 שעה

מצרכים למתכון

לבצק:

280 גרם קמח (2 כוסות)

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

חצי כפית מלח

2 כפיות סוכר

כף מים

ביצה אחת

למילוי:

4 תפו"א קטנים / 3 בינוניים (אצלי בינוני זה גודל של אגרוף פחות או יותר..)

בצל אחד גדול

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות

100 גרם גבינה מעושנת מגורשת

וגם:

ביצה אחת

250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל אחד)

חצי כפית אגוז מוסקט

3/4 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

תבנית קיש 28 ס"מ (או כל תבנית עגולה)

הוראות הכנה

מעבד מזון מכניסים את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח ומערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת במרקם של חול

אם אין מעבד מזון – מכניסים את החומרים לקערה, ומועכים אותם בידיים עד לקבלת תערובת במרקם של חול

מוסיפים את הביצה והמים ומערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד ולא מעבר

מכסים את הבצק שנוצר בניילון נצמד, משטחים מעט את הבצק (כדי שיהיה נוח לרדד אותו אח"כ) ומכניסים למקרר ל חצי שעה

בינתיים מתחילים להכין את שאר הדברים:

בסיר גדול מרתיחים מים, שמים בפנים את תפוחי האדמה ומכסים. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עד שהם רכים – מכניסים סכין לתפו"א – אם הסכין נכנס בקלות – אחלה, מוכן. אם לא – להשאיר לעוד כמה דקות ולבדוק שוב

חותכים את הבצל לריבועים קטנים ומזהיבים במחבת עם כף שמן.

בקערה גדולה מערבבים יחד את הביצה, שמנת מתוקה, אגוז מוסקט, מלח, פלפל, גבינה צהובה וגבינה מעושנת (הגבינה הבולגרית תשמש לנו לקישוט מעל הקיש בסיום)

בשלב הזה הבצק צריך להיות מוכן – מוציאים מהמקרר ומתחילים לרדד על משטח מקומח

טיפ קטן – כדי שהבצק לא יתפרק במהלך הרידוד, הקפידו לקמח גם את משטח העבודה וגם את הבצק עצמו 🙂

מרדדים לעובי של חצי ס"מ בערך ומעבירים לתבנית

כדי שיהיה נוח להעביר לתבנית – גלגלו את הבצק יחד עם המערוך, ואז גלגלו החוצה על התבנית

מצמידים את הבצק לדפנות התבנית ולאחר מכן עוברים עם המערוך על החלק העליון של התבנית כדי להוציא שאריות בצק

דוקרים את הבצק עם מזלג (להקל על האפייה) ומכניסים שוב למקרר ל 20 דקות. בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות

לאחר מכן עושים אפייה עיוורת – כלומר מכניסים את התבנית ל 10 דקות בלבד ומוציאים.

מה שאנחנו עושים כאן, זה להכין את הבצק לאפייה עם שאר החומרים.

אם נאפה את הבצק ישר עם כל החומרים בפנים, החום לא יאפה את הבצק כמו שצריך, לכן אנחנו מכינים אותו מראש, בלי לדעת שהוא יהיה אכן מוכן (ולכן – אפייה עיוורת)

לאחר שתפוחי האדמה מוכנים, חותכים לקוביות ומסדרים יפה יפה על הבצק

שופכים מעל את הבלילה (של הביצים, שמנת, וכל השאר..)

מפזרים מעל את הגבינה הבולגרית יפה יפה ומכניסים לתנור ל חצי שעה לפחות, או עד שהחלק העליון של הקיש מזהיב-משחים

מוציאים, מקררים לחלוטין, מגישים, טורפים! 🙂

למתכונים נוספים, וצילומים של שלבי האפייה, ניתן להכנס למתכון באתר מיסטר קאפקייק, בכתובת:

http://www.mistercupcake.net/potato_cheese_quiche/

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

כיף לשמוע, הילה, שיהיה בתיאבון! 🙂

הילה

13/12/2014

מהמם. על סמך המתכון הזה אכין ארוחה ערב חלבית..
תודה רבה רבה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00