תבשיל קציצות עוף ובטטה קסביה

על ידי המתכונים של מירי יעקב  ,

בטטה קסביה הוא השם השני של ארטישוק ירושלמי, משתמשים בה לרטבים ותבלינים שונים - הפעם במתכון לקציצות עוף ברוטב משגע! מומלץ מאוד לארוחת השבת.

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
  • 35 דקות

    1 שעה

    1 שעה 35 דקות

  • 5-6 מנות

מצרכים למתכון

לרוטב

4-5 ארטישוק ירושלמי (לפי הטעם)

5 תפוחי אדמה חתוכיס גס

5 שיני שום שלמות

מלח וכורכום לפי הטעם

מעט שמן

מים עד לכיסוי

1/2 כוס מים + כפית אבקת מרק בצל ומרק עוף

קוביות גמבה ירוקה

פטרוזיליה קצוצה

לקציצות עוף

רבע קילו חזה עוף

עלה סלרי קצוץ דק

2 בצלים מטוגנים מוכנים (או 2 בצלים מגורדים)

מעט תבלינים: מלח, פלפל, בהרט, כורכום

כף שמן

הוראות הכנה

הכנת רוטב ארטישוק ירושלמי

בסיר רחב ונמוך מטגנים חתיכות גסות של תפוחי אדמה ובטטה קסביה (ארטישוק ירושלמי). מוסיפים לסיר שיני שום שלמות, מלח, כורכום ומים עד לכיסוי תפוחי האדמה. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה.

מכינים קציצות עוף

מערבבים עוף טחון עם סלרי קצוץ, בצל מטוגן או מגורד (סחוט מנוזלים) ותבלינים, מוסיפים כך שמן ומערבבים היטב. מסדרים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן וצורבים בתנור על 200 מעלות במשך 10 דקות.

ממשיכים בהכנת התבשיל

כשתפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי התרככו והנוזלים הצטמצמו מעט, מסדרים יפה את הקציצות בסיר מעל לתפוחי האדמה. מבשלים עד שהקציצות מוכנות.

לקראת סוף הבישול מערבבים חצי כוס מים רותחים עם כפית מרק בצל ועוד ושופכים על גבי הקציצות באופן שווה. מוסיפים לסיר קוביות גמבה ירוקה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00