קציצות דניס ברוטב עגבניות וחומוס

על ידי amihud pery  , ,

קציצות דגים ביתיות ברוטב מענג של עגבניות וחומוס. מנה ביתית משביעה ומזינה עם טעמים מעולים! מתאים מאוד לארוחת שבת

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 5 דקות
  • 45 דקות

    1 שעה 20 דקות

    2 שעות 5 דקות

  • כ-6 מנות קציצות ברוטב

מצרכים למתכון

לקציצות דגים

4 דגי דניס מפולטים ללא עור

חלמון ביצה וטיפה חלבון

3 כפות פירורי לחם

בצל אחד

צרור כוסברה

לתיבול הקציצות: כמון פפריקה מתוקה כורכום ומלח

לרוטב (אפשר ורצוי להכין יום מראש)

2 פלפלים חריפים ירוקים

2 פלפלים צילי חריפים

1 בצל קצוץ דק

2 ראשי שום (אני יודע שזה הרבה)

פלפל אחד אדום קצוץ לקוביות

8 עגבניות בדלות קלופות

2 כוסות חומוס מבושל

צרור כוסברה

לתיבול הרוטב: כמון כורכום פפריקה מתוקה

הוראות הכנה

הכנת הקציצות

את כל מצרכי הקציצות מערבבים היטב, מן התערובת יוצרים קציצות בינוניות.

מעבירים לקערה ומכסים, מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

הכנת הרוטב

בסיר רחב שמים חצי כוס שמן מוסיפים את הירקות חוץ מהעגבניות ומטגנים לריכוך.

מוסיפים כורכום פפריקה וכמון לשמן והירקות שייפתחו את הטעם ואז מוסיפים עגבניות ומלח.

מבשלים על להבה נמוכה 50 דקות.

לאחר 50 דקות מוסיפים לסיר את החומוס והכוסברה ומבשלים עוד 20 דקות.

ברגע הזה ניתן להוסיף את הקציצות דניס ולבשל עד שהקציצות מוכנות על להבה נמוכה, או לכבות מבלי להכניס את הקציצות ולחמם מתי שצריך.

חשוב לבשל את הקציצות על להבה נמוכה שלא יתפרקו.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00