
לביבות תפוחי אדמה מטוגנות – מתכון של אמא
על ידי אילנית בניזרי מתכונים קלים
לביבות תפוחי אדמה וקמח מצה - המתכון ללביבות תפוחי אדמה של אמא שלי ז"ל. לביבות מעולות, טעימות ומשביעות. כשרות לפסח.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
20 דקות
25 דקות
45 דקות
- כ-20 לביבות
הוראות הכנה
להרתיח תפוחי אדמה ,למעוך לפירה.
לערבב את תפוחי האדמה עם מלח, פלפל שחור ומרק עוף.
להוסיף ביצים וקמח מות לבלילה + חצי כוס מים מהברז ולערבב הכל.
במידה והקציצות עדיין נדבקות בידיים להוסיף מים לפי הצורך.
לחמם שמן עמוק ,ליצור קציצות עיגולים עם ידיים רטובות !!
להשטיח את הקציצות ביד ולטגן משני הצדדים.
בשום אופן לא לוותר על הקמח מצה - הוא מוסיף את כל הטעם המיוחד!
חנוכה מתקרב וזה זמן מעולה להתעדכן במגוון מתכונים ללביבות תפוחי אדמה, מלבד הקלאסיות, יש לנו עוד כמה סוגים מעניינים: לביבות אפויות בתנור, לביבות בטטה ותפוחי אדמה זריזות, לביבות חנוכה לילדים ואפילו בסגנון מדורה.
את כל המתכונים תמצאו כאן >> מתכוני לביבות תפוחי אדמה
חדשים באתר
אולי יעניין אותך:












10 דירוגים וחוות דעת
קטיה
היי,מה אפשר לשים במקום קמח מצה?תודה
רינת טוויטו
מתכון מעולה!
אמא תמיד הייתה מכינה לנו לביבת תפוחי אדמה היא קראה לזה מתפוחי אדמה מבושלים
דור
מצויינות! הוספתי גזר ובמקום קמח מצה השתמשתי בפירורי לחם… טעים וכל כך פשוט!
מור
היי,
אפשר להכין גם עם קמח רגיל?
או תחליף אחר לקמח מצות כי אין לי
פרידה
היי האם אפשר לאפות בתנור את הקציצות
היי מירי,
2 כוסות קמח מצה זה לא יותר מידי, הלביבות יוצאות נהדר, כדאי לנסות 🙂
מירי
היי
נראה סוף
2 כוסות קמח מצה זה לא יותר מידי?
יוספה
במידה והקציצות עדיין נדבקות בידיים להוסיף מים? זה לא יעשה את זה יותר עיסתי ויקשה על מתן הצורה??????
היי שולמית,
אין צורך לטבול בביצה ובקמח.
יש מספיק קמח וביצים במתכון כדי שהקציצות יצאו מוצלחות.
שולמית
שלום
לא טובלים בביצה ואחר כך בקמח?