לביבות תפוחי אדמה מטוגנות – מתכון של אמא

על ידי אילנית בניזרי  

לביבות תפוחי אדמה וקמח מצה - המתכון ללביבות תפוחי אדמה של אמא שלי ז"ל. לביבות מעולות, טעימות ומשביעות. כשרות לפסח.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 20 דקות

    25 דקות

    45 דקות

  • כ-20 לביבות

מצרכים למתכון

4 תפוחי אדמה

1 בצל

4 ביצים

כפית מרק עוף

חצי צרור פטרוזליה

2 כוסות קמח מצה

הוראות הכנה

להרתיח תפוחי אדמה ,למעוך לפירה.

לגרר בצל ופטרוזליה.

לערבב את תפוחי האדמה עם מלח, פלפל שחור ומרק עוף.

להוסיף ביצים וקמח מות לבלילה + חצי כוס מים מהברז ולערבב הכל.

במידה והקציצות עדיין נדבקות בידיים להוסיף מים לפי הצורך.

לחמם שמן עמוק ,ליצור קציצות עיגולים עם ידיים רטובות !!

להשטיח את הקציצות ביד ולטגן משני הצדדים.

בתאבון אילנית בניזרי

בשום אופן לא לוותר על הקמח מצה - הוא מוסיף את כל הטעם המיוחד!

חנוכה מתקרב וזה זמן מעולה להתעדכן במגוון מתכונים ללביבות תפוחי אדמה, מלבד הקלאסיות, יש לנו עוד כמה סוגים מעניינים: לביבות אפויות בתנור, לביבות בטטה ותפוחי אדמה זריזות, לביבות חנוכה לילדים ואפילו בסגנון מדורה.

את כל המתכונים תמצאו כאן >> מתכוני לביבות תפוחי אדמה

שתפו את המתכון >>

10 דירוגים וחוות דעת

קטיה

08/05/2017

היי,מה אפשר לשים במקום קמח מצה?תודה

רינת טוויטו

11/12/2016

מתכון מעולה!
אמא תמיד הייתה מכינה לנו לביבת תפוחי אדמה היא קראה לזה מתפוחי אדמה מבושלים

דור

15/10/2016

מצויינות! הוספתי גזר ובמקום קמח מצה השתמשתי בפירורי לחם… טעים וכל כך פשוט!

מור

07/07/2016

היי,
אפשר להכין גם עם קמח רגיל?
או תחליף אחר לקמח מצות כי אין לי

פרידה

04/07/2016

היי האם אפשר לאפות בתנור את הקציצות

foodisgood

30/06/2016

היי מירי,
2 כוסות קמח מצה זה לא יותר מידי, הלביבות יוצאות נהדר, כדאי לנסות 🙂

מירי

28/06/2016

היי
נראה סוף
2 כוסות קמח מצה זה לא יותר מידי?

יוספה

08/04/2016

במידה והקציצות עדיין נדבקות בידיים להוסיף מים? זה לא יעשה את זה יותר עיסתי ויקשה על מתן הצורה??????

foodisgood

07/04/2016

היי שולמית,
אין צורך לטבול בביצה ובקמח.
יש מספיק קמח וביצים במתכון כדי שהקציצות יצאו מוצלחות.

שולמית

07/04/2016

שלום
לא טובלים בביצה ואחר כך בקמח?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00