
לביבות תפוחי אדמה מטוגנות – מתכון של אמא
על ידי אילנית בניזרי מתכונים קלים
לביבות תפוחי אדמה וקמח מצה - המתכון ללביבות תפוחי אדמה של אמא שלי ז"ל. לביבות מעולות, טעימות ומשביעות. כשרות לפסח.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
-
20 דקות
25 דקות
45 דקות
- כ-20 לביבות
הוראות הכנה
להרתיח תפוחי אדמה ,למעוך לפירה.
לערבב את תפוחי האדמה עם מלח, פלפל שחור ומרק עוף.
להוסיף ביצים וקמח מות לבלילה + חצי כוס מים מהברז ולערבב הכל.
במידה והקציצות עדיין נדבקות בידיים להוסיף מים לפי הצורך.
לחמם שמן עמוק ,ליצור קציצות עיגולים עם ידיים רטובות !!
להשטיח את הקציצות ביד ולטגן משני הצדדים.
בשום אופן לא לוותר על הקמח מצה - הוא מוסיף את כל הטעם המיוחד!
חנוכה מתקרב וזה זמן מעולה להתעדכן במגוון מתכונים ללביבות תפוחי אדמה, מלבד הקלאסיות, יש לנו עוד כמה סוגים מעניינים: לביבות אפויות בתנור, לביבות בטטה ותפוחי אדמה זריזות, לביבות חנוכה לילדים ואפילו בסגנון מדורה.
את כל המתכונים תמצאו כאן >> מתכוני לביבות תפוחי אדמה
שיתוף >>
10 דירוגים וחוות דעת
קטיה
08/05/2017
היי,מה אפשר לשים במקום קמח מצה?תודה
רינת טוויטו
11/12/2016
מתכון מעולה!
אמא תמיד הייתה מכינה לנו לביבת תפוחי אדמה היא קראה לזה מתפוחי אדמה מבושלים
דור
15/10/2016
מצויינות! הוספתי גזר ובמקום קמח מצה השתמשתי בפירורי לחם… טעים וכל כך פשוט!
מור
07/07/2016
היי,
אפשר להכין גם עם קמח רגיל?
או תחליף אחר לקמח מצות כי אין לי
פרידה
04/07/2016
היי האם אפשר לאפות בתנור את הקציצות

30/06/2016
היי מירי,
2 כוסות קמח מצה זה לא יותר מידי, הלביבות יוצאות נהדר, כדאי לנסות 🙂
מירי
28/06/2016
היי
נראה סוף
2 כוסות קמח מצה זה לא יותר מידי?
יוספה
08/04/2016
במידה והקציצות עדיין נדבקות בידיים להוסיף מים? זה לא יעשה את זה יותר עיסתי ויקשה על מתן הצורה??????

07/04/2016
היי שולמית,
אין צורך לטבול בביצה ובקמח.
יש מספיק קמח וביצים במתכון כדי שהקציצות יצאו מוצלחות.
שולמית
07/04/2016
שלום
לא טובלים בביצה ואחר כך בקמח?

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!