רולדת שוקולד ומוס שוקולד מריר

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  

עוגת רולדה כשרה לפסח, מהממת ביופיה שכדאי להגיש בכל מאורע מיוחד - בחגים, בשבתות ובשמחות! עוגה שניתן לקשט לפי החשק. משחק של בסיס רולדה מעולה ומוס שוקולד מריר מוצלח במיוחד יוצרים עוגה מנצחת!

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 45 דקות

    25 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • רולדה אחת

מצרכים למתכון

למוס שוקולד מריר

200 גרם שוקולד מריר

2 מיכלי שמנת מתוקה

לבסיס רולדת שוקולד

5 ביצים

כוס סוכר

אבקת אפייה כשרה לפסח

1 קופסת אינסטנט פודינג שוקולד כשר לפסח

הוראות הכנה

הכנת המוס יום לפני

לשבור את השוקולד המריר ולהכניס לקערה יחג עם השמנת מתוקה

להמיס את השוקולד ומיכל שמנת אחד בלבד במיקרוגל בפולסים קצרים, להוציא, לערבב ולהמשיך כך עד להמסה

לקרר את המוס לילה שלם (או לפחות 4 שעות)

ביום למחרת להעביר את המוס לקערת מיקסר ולהוסיף מיכל שמנת מתוקה. להקציף עד למוס יציב

להחזיר למקרר עד לשימוש ברולדה

הכנת בסיס רולדה

להפריד את הביצים ולהקציף חלבונים עם סוכר עד לקצף יציב

להוסיף את החלמונים ולהמשיך להקציף עוד כמה שניות. להוסיף לקצף את פודינג השוקולד ואבקת האפייה בתנועות קיפול

לרפד תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ולצקת את עיסת הרולדה. לאפות בתנור על 180 מעלות במשך 25 דקות

להוציא ומיד לגלגל לצורת רולדה עם נייר האפייה. לקרר במשך שעה

גלגול הרולדה

להוציא את השוקולד מהמקרר ולפתוח את בסיס הרולדה

לשלוף את נייר האפייה ומעל לבסיס הרולדה למרוח חצי מכמות מוס השוקולד

לאחר המריחה לגלגל בעדינות לצורת רולדה ולהשלים את מריחת המוס שנותר מעל לרולדה

לקשט עם שקית זילוף

שתפו את המתכון >>

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

אולי יעניין אותך...

2 דירוגים וחוות דעת

אריאלה לביא

23/03/2017

נשמע קצת מסובך ומפחיד, אבל אם ללכת לפי ההוראות שווה את העבודה.
לגלגל ואחר כך לפחות בעדינות. את הגלגול הראשון נוח לעשות על מערוך דק.

שרה

21/04/2016

עקבתי אחר כל ההוראות ונייר האפיה לא נשלף בקלות ולגלגל את הרולדה לאחר המריחה היה קשה ומסובך.
צבע המוס בהיר יותר מאשר צולם בתמונה. את הקינוח אגיש מחר ואשמח לשתף את התגובות.
חג שמח

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.