שבלולי גבינה ועגבניות מיובשות
על ידי המטבח של עדי לחם ומאפים, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים
מתכון מעולה לשבלולים מבצק שמרים (שילוב של קמח לבן ומלא) במלית גבינת מוצרלה וממרח עגבניות מיובשות.
- זמן עבודה: 1 שעה 5 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
1 שעה 5 דקות
45 דקות
1 שעה 50 דקות
- 30 מאפים
מצרכים למתכון
לבצק השבלולים
1/2 קילו קמח מלא
1/2 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
כפית מלח
כפית סוכר חום
2-3 כוסות מים פושרים לפי הצורך.
למלית
300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
1 צנצנת ממרח עגבניות מיובשות
הוראות הכנה
לערבב את היבשים ולהוסיף את הנוזלים.
ללוש כעשר דקות לבצק נעים לעבודה ולכסות. להניח במקום חמים לשעה וחצי להתפחה.
לחלק את הבצק ל 3 חלקים.
לרדד לעלה ולמרוח בממרח עגבניות ולפזר גבינה.
לגלגל לרולדה ולחתוך שבלולים.
לאפות בחום בינוני כחצי שעה.
הערה:
תמיד עדיף שבצק שמרים יהיה רך יותר ולא יבש יותר. עם יבש אין לנו הרבה מה לעשות... לא יתפח ולא יצליח. לבצק רטוב לעומת זאת - אפשר תמיד להוסיף מעט קמח עד שמתקבל הבצק הדרוש.