FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שושני תפוחי עץ במעטפת בצק עלים

על ידי ציפי ששון  

מתכון מעולה לגלילת תפוחי עץ במעטפת בצק עלים עם ריבת משמשים וכל טוב, קינוח מרשים במיוחד שקל להכין וכיף להגיש לאורחים בראש השנה או בכל אירוע אחר.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 30 דקות

    25 דקות

    55 דקות

  • כ-8 מאפים אישיים

מצרכים למתכון

5 תפוחי עץ שטופים

חבילת בצק עלים

קערת מים בינונית

מיץ מחצי לימון

ריבת משמשים (או כל ריבה שאוהבים)

קינמון

סוכר חום

חופן אגוזי מלך קצוצים דק

הוראות הכנה

את תפוחי העץ חוצים לחצי ואז לפרוסות דקות.

מניחים את פרוסות התפוחים בקערה עם מים וחצי לימון סחוט ומכניסים למיקרוגל למשך 3 דקות לריכוך.

בינתיים מרדדים בצק עלים וחותכים לרצועות ארוכות ברוחב של כ- 6 ס"מ לרצועה.

מורחים את רצועות הבצק בריבת משמשים שכבה דקה, מפזרים קינמון, מעט סוכר חום ואגוזי מלך קצוצים דק.

מסדרים את פלחי התפוחים בשורה (כמו קלפים) רק בחלק העליון של כל רצועת בצק, כך שהתפוחים מבצבצים החוצה מעט.

מגלגלים כל רצועת בצק לצורת שושנה ומניחים בתבנית מאפינס.

אופים את שושני התפוחים בתנור חם על 190 מעלות במשך 20-30 דקות, עד שהגליליות מזהיבות מעט.

2 דירוגים וחוות דעת

ליהי גרוסמן

מתכון מצוין אבל קצת קשה להכנה ♥☺

ברכה גור-אריה

תודה על המתכון למאפה התפוחים. בהחלט אנסה להגיש בחג הבא עלינו לטובה. שנה טובה לכל עם ישראל

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן