
שקשוקה חצילים וסירות גמבה צבעוניות
על ידי המתכונים של מירי יעקב עיקריות
מתכון לשקשוקה עשירה עם קוביות חציל. שקשוקה מיוחדת ומקושטת בסירות פלפלים אדומים עם ביצה בפנים. דרך מעולה לשדרוג השקשוקה הסטנדרטית.
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
-
45 דקות
50 דקות
1 שעה 35 דקות
- 4-6 מנות
הוראות הכנה
קוביות חציל בתנור
חותכים חציל שלם לקוביות בינוניות שוות, מערבבים את החציל עם שמן ומלח גס ומכניסים לתנור על 200 מעלות עד להזהבה.
מכינים רוטב שקשוקה
חותכים את העגבניות לקוביות ומטגנים בסיר רחב עם מעט שמן ושום כתוש. מוסיפים לסיר גם קוביות גמבה ופלפל חריף פרוס.
בקערה מערבבים 1/4 כוס שמן עם 2 כפות פפריקה ומלח ומוסיפים לסיר. מערבבים ומניחים לבישול עד לריכוך העגבניות וקבלת מרקם רוטב סמיך.
מוסיפים לרוטב את קוביות החציל המוכנות ומערבבים.
מכינים סירות גמבה עם ביצה
חוצים פלפלי גמבה לאורך ובכל פלפל שמים ביצה, ממש כמו בתמונה.
מסדרים את הפלפלים יפה מסביב לשקשוקה וסוגרים מכסה למשך 10 דקות.
שיתוף >>
2 דירוגים וחוות דעת
דבורה
05/02/2015
נראה טוב .אכין בע"ה בשבוע הבא.
דיקלה
03/02/2015
מתכון נהדר מנה טעימה וקלה להכנה