שקשוקה חצילים וסירות גמבה צבעוניות

על ידי המתכונים של מירי יעקב  

מתכון לשקשוקה עשירה עם קוביות חציל. שקשוקה מיוחדת ומקושטת בסירות פלפלים אדומים עם ביצה בפנים. דרך מעולה לשדרוג השקשוקה הסטנדרטית.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
  • 45 דקות

    50 דקות

    1 שעה 35 דקות

  • 4-6 מנות

מצרכים למתכון

לרוטב שקשוקה

קילו עגבניות קלופות

10 שיני שום

קוביות גמבה קטנות

פרוסות פלפל חריף

1/4 כוס שמן

2 כפות פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

תוספות

קוביות חציל

2-3 פלפלי גמבה חצויים

4-6 ביצים

פטרוזיליה לקישוט

הוראות הכנה

קוביות חציל בתנור

חותכים חציל שלם לקוביות בינוניות שוות, מערבבים את החציל עם שמן ומלח גס ומכניסים לתנור על 200 מעלות עד להזהבה.

מכינים רוטב שקשוקה

חותכים את העגבניות לקוביות ומטגנים בסיר רחב עם מעט שמן ושום כתוש. מוסיפים לסיר גם קוביות גמבה ופלפל חריף פרוס.

בקערה מערבבים 1/4 כוס שמן עם 2 כפות פפריקה ומלח ומוסיפים לסיר. מערבבים ומניחים לבישול עד לריכוך העגבניות וקבלת מרקם רוטב סמיך.

מוסיפים לרוטב את קוביות החציל המוכנות ומערבבים.

מכינים סירות גמבה עם ביצה

חוצים פלפלי גמבה לאורך ובכל פלפל שמים ביצה, ממש כמו בתמונה.

מסדרים את הפלפלים יפה מסביב לשקשוקה וסוגרים מכסה למשך 10 דקות.

מפזרים פטרוזיליה לקישוט.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

דבורה

05/02/2015

נראה טוב .אכין בע”ה בשבוע הבא.

דיקלה

03/02/2015

מתכון נהדר מנה טעימה וקלה להכנה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00