תבשיל טלה ומלוחייה על מצע אורז עם כבש טחון

על ידי amihud pery  ,

מתכון שהוא ארוחה בפני עצמה - שילוב של תבשיל טלה ומלוחייה עם אורז בסמתי עם בשר כבש טחון. תבשיל המלוחייה יכול להיות מצוין כמרק או כרוטב לאורז ולכן מומלץ להגיש את 2 המנות ביחד. מנה עיקרית + תוספת מרשימה ומקורית.

  • זמן עבודה: 1 שעה 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 55 דקות
  • 1 שעה 15 דקות

    1 שעה 40 דקות

    2 שעות 55 דקות

מצרכים למתכון

לתבשיל טלה ומלוחייה

2 יח אוסובוקו טלה מפורק מהעצם (העצם מיועדת לציר הטלה) חתוך לקוביות

2 חבילות עלי מלוחייה מוקפאות (קניתי ביפו)

2 בצלים

מיץ מחצי לימון

בהרט מלח פלפל ושמן זית

לאורז עם בשר כבש

2 כוסות אורז שטוף

3 כוסות ציר טלה רותח

1 בצל קצוץ

200 גרם פלדה טלה טחון גס

שמן זית מלח ופלפל

הוראות הכנה

הכנת תבשיל מלוחייה עם טלה

מטגנים את הבצל עם קוביות הטלה עד שמשחימות, מכסים במים ומוסיפים בהרט.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מבשלים את התבשיל כשעה וחצי.

לאחר שעה וחצי מוסיפים את עלי המלוחייה שהופשרו מראש, מביאים לרתיחה ומנמיכים לעוד 20 דקות.

מוסיפים מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל לפי טעם ומערבבים.

הכנת אורז עם בשר כבש טחון

מטגנים את הבצל ומוסיפים את הפלדה של הטלה, ממשיכים לטגן עד שהטלה משנה את הצבע.

מוסיפים את האורז ומטגנים עוד קצת.

מוסיפים את ציר הטלה (חשוב שיהיה רותח).

מוסיפים מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומכסים ל-20 דקות, בישול על להבה נמוכה.

אחרי 20 דקות מכבים ונותנים עוד 10 דקות.

לאחר מכן מערבבים בעזרת מזלג, מגישים עם פטרוזיליה רצוי גם צנוברים קלויים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00