תפוחי אדמה ובטטה אפויים בתנור

על ידי אילנית בניזרי  ,

תוספת נהדרת לכל ארוחה שתוסיף חן וטעם טוב. מתכון קל לפרוסות תפוחי אדמה ובטטה ברוטב סילאן אפויים בתנור. מתכון טעים, משביע וצבעוני.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 15 דקות

    1 שעה

    1 שעה 15 דקות

  • 3-4 סועדים

מצרכים למתכון

4-5 תפוחי אדמה בינוניים

1 בטטה גדולה

לרוטב

2 כפות סילאן

כף פפריקה

1/2 כפית כורכום

כף שמן

מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס

שומשום לקישוט

הוראות הכנה

נחתוך תפוחי אדמה ובטטה לעיגולים דקים ,נסדר בתבנית עגולה כמו קלפים.

נכין רוטב: נערבב יחדיו סילאן, פפריקה, כורכום, שמן ומלח.

בעזרת כף ניצוק את הרוטב על תפוחי האדמה והבטטות.

נפזר פלפל שחור גרוס , מעט מלח גס ושומשום לקישוט.

נכניס לתנור ללא כיסוי לחום של 180 כ- שעה, ומוכן. בתאבון..

מי שאוהב תפוחי אדמה קריספיים יותר יכול לקראת הסוף להעביר את התנור למצב גריל ולצלות במשך מספר דקות, חשוב לשים לב שתפוחי האדמה והבטטות לא יישרפו.

שתפו את המתכון >>

7 דירוגים וחוות דעת

ליאור

09/05/2018

אני רוצה לשבח את האתר הזה , אני גרועה במטבח וכל הזמן היו נותנים לי מתכונים ולא הצליח , רק המתכונים מהאתר הם בטוחים מוצלחים בטעם בריח בהכל . ישר כח

אתי

19/09/2017

בהמשך לתגובה הקודמת שלי , באחד הפעמים שהכנתי התפוחי אדמה יצאו קשים אז אולי כדאי לבשל אותם לפני 10 דקות ואז להכניס לתנור

אתי

23/08/2017

יצא מעולה! הסילאן והשומשום ממש משדרגים!
מתכון קל ומומלץ

נורית

14/10/2016

יצא טעים מאוד הסומסום ממש משדרג תודה.

מירי

07/01/2016

אחלה מתכונים חברות שלי

תמר

24/09/2015

מתכון נהדר וקל להכנה.

יישר כח!

תודה על מתכון קל וטעים להכנה, בא בול ליד האורז.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00