FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת שמנת וריבת חלב קלה להכנה

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  ,

כשאני מחברת את האהבות שלי יחד, זה חייב לצאת מושלם. עוגת שמנת, חמאה וריבת חלב. 7 דקות עבודה ויש לכם עוגה נדירה!!!

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 10 דקות

    20 דקות

    30 דקות

  • 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון

לעוגה

4 ביצים

כוס קמח לבן

1 סוכר וניל

1 א. אפייה

גביע שמנת חמוצה

3/4 כוס סוכר

100 גר' חמאה מומסת

לריבת חלב

5 כפות ריבת חלב

3 כפות חלב

הוראות הכנה

לערבב יחד את כל מצרכי העוגה. ולשפוך לתבנית אינגליש קייק.

בקערה קטנה לחמם כחצי דקה במיקרוגל 5 כפות ריבת חלב עם 3 כפות חלב לערבב היטב ולשפוך על הבלילה בתבנית לאורכה..

לאפות את העוגה בתנור חם 180 מעלות עד שמוכן.

ההמסה של ריבת החלב כבדה, זה בסדר היא יורדת למטה ונוצרת שכבה טעימה של ריבת חלב

36 דירוגים וחוות דעת

קורין

העוגה מדהימה! וכל כך פשוטה. תודה. האם ניתן להקפיא אותה? ואם כן. איך נכון להפשיר אותה?

פזית

הכנתי את העוגה ולצערי הרב היא יצאה טעימה מידי!!! אלוהים ישמור!! מה זה הדבר הזה
אי אפשר להפסיק לאכול
הרגתם אותי
דיאטה דחוף!!!!!

שרה

עוגה מדהימה!
הייתי אולי אופה בלי הריבת חלב
ומורחת רק אחרי האפיה מלמעלה,
ככה יוצא קצת לח מלמטה

אבל טעים מאוד!!

רדמילה

היי
הכנתי רת העוגה שבטעם יצאה טעים אבל המרקם שלמה יצאה ממש דחוס (זה קשור לסדר המוצרים?) וריבת החלב שקעה בתחתית ונוצקה כביכול נפרדת מהעוגה….תוכלי להסבירק לי מדוע

לימור

שלום
אני מכינה את העוגה. השתמשתי בחמאה מומסת בטמפ' חדר (היא לא היתה מומסת אלא מאד רכה). החמאה לא מתערבבת עם יתר המצרכים-נשארים גושונים קטנים ממנה. האם כך צריך להיות? לאפות כשזה כך?
תודה

עירית

הכנתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק אחת בלבד. העוגה טעימה אך דחוסה מידי. מדוע ?

דורית

האם אפשר להשתמש בחלב מרוכז ממותק במקום ריבת חלב? רוצה להכין ליומהולדת של בעלי, תשובה מהירה תעזור! תודה רבה

מזי

לא היה לי ריבת חלב אז עשיתי עם ממרח לוטוס יצאה מ ד ה י מ ה

נריה

מה אפשר לשים במקום השמנת חמוצה?

יפה

עוגה מדהימה , נדירה. טעימה וקלה ממש להכנה. תודה רבה לך הילה

היי פז,
העוגה לא נוסתה עם שמן אבל תמיד אפשר לנסות 🙂

הדס

היא יצאה מאוד דחוסה ומאוד מתוקה אף אחד לא אהב

פז

שלום. האם אפשרי חצי כוס שמן במקום החמאה ?

קורל

מה אפשר לשים במקום חמאה?

לילך 🙂

עוגה נדירה..אחת הטעימות!!

היי לימור,
מדובר ב-2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות.
העוגה לא יוצאת גבוהה, עדיף לבחור בתבנית 24.

לימור

שלום
רציתי לדעת אם מדובר על תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות (30 ס"מ)?
אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה אחת – מה המידה המתאימה?
תודה רבה

היי לימור,
זו לא עוגת שיש ולכן אין צורך לערבב.
ריבת החלב שוקעת באפייה ומתקבלת שכבה רטובה ומתוקה.

לימור

שלום
האם צריך ליצור צורת שיש עם ריבת החלב (לערבב מעט עם סכין לתוך הבלילה או שה"שיוש" נוצר באופן טבעי?
תודה רבה

היי ש.ה,
בהחלט ניתן להמיר את ריבת החלב לממרח לוטוס או חמאת בוטנים.
יש לקחת בחשבון שהטעם של הממרח דומיננטי.

היי פאני,
העוגה תתאים לתבנית מלבנית, היא פשוט תצא נמוכה יותר.
לא מומלץ להכפיל כמויות, אלא אם כן את מנוסה באפייה ויודעת להכפיל כל מצרך לפי הכמות המתאימה.

ש.ה

אפשר להשתמש בממרח לוטוס/ חמאת בוטנים במקום ריבת חלב?

סאלי

היי. אם אני רוצה להכין אותה בתבבנית מלבנית בינונית? האם הכמות תספיק או שיש להכפיל? אפשרי להכפיל בכלל במתכון הזה?

היי סיוון,
את העוגה שומרים במקרר.

סיון

איפה שומרים תעוגה במקרר או בחוץ

היי אורית,
צר לי לשמוע שהעוגה לא צלחה, את החמאה המומסת יש לשים בטמפרטורת החדר ולא חמה.
לגבי העובדה שהעוגה לא עלתה, יכול להיות שערבבת יותר מידי. הסיבה יכולה להיות גם טמפרטורת התנור.
בכתבה הבאה תוכלי למצוא סיבות לאי הצלחת עוגות בחושות: טיפים להכנת עוגות בחושות

בכל מקרה, נסי להכין אותה שוב, העוגה מאוד מוצלחת כאשר היא לא נאפית יתר על המידה, בהצלחה 🙂

אורית

היי. הכנתי לכבוד שבת. היה טעים אבל גם היא נאפתה לי מדי בטעות, וגם לא עלתה יפה. חילקתי את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק, והן יצאו ממש נמוכות.
יכול להיות שזה בגלל ששמתי את החמאה מומסת חמה בתוך התערובת?
כמו כן, כמה זמן היא נשמרת מחוץ למקרר?

פזית זהר

היי, עשיתי את אותה עוגה ללא גלוטן – יצא טעים בטירוף!!!
במקום קמח רגיל שמתי חצי כוס קמח קוקוס וחצי כוס קמח שר מיקס b
במקום חלב – חלב אורז.
במקום סוכר וניל – תמצית וניל אמיתית -כפית.
ובמקום שמנת חמוצה – יוגורט כבשים.
נפלא! תודה רבה על המתכון 🙂

היי פזית, מדובר בשקית אבקת אפייה ושקית סוכר וניל = 10 גרם כל אחד.
בהצלחה וספרי לנו איך יצאה העוגה ללא גלוטן 🙂

פזית זהר

היי..נשמע טוב..אני יעשה אותה ללא גלוטן!
לגבי הסוכר וניל וא. אפייה…כפית מכל סוג?

נטלי

תודה רבה שגרמת לי להתגבר על פוביית אפייה של שנים…העוגה יצאה נפלאה מקווה שגם טעימה

אפיית העוגה בתנור חם במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי ללא פירורים

אביטל

מישהו יודע כמה זמן העוגה צריכה להיות בתנור??????

הד

כמה זמן זה אמור ליהיות בתנור?

שיר

כמה זמן זה אמור להיות בתנור? אמורה לצאת רטובה?

יוספה

עוגה סופר קלה להכנה. השתמשתי בביצים XL ואולי הייתי צריכה להשתמש בביצים L. שפכתי לשתי תבניות אינגליש קייק חד-פעמיות.
טעים, נחטף במהירות וריבת החלב מציצה מתוך העוגה כהפתעה נעימה.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן