בצק אחד • 4 סוגי עוגיות פריכות

על ידי Linda's Home Made  ,

בצק אחד, 4 מתכונים לעוגיות מעולות לפורים, לאירוח או לכל מטרה. פורים מתקרב וזו סיבה מעולה להכין עוגיות לכל החברים והמשפחה. אבל למה להתעייף? מאותו הבצק ניתן להכין 4 סוגי עוגיות טעימות במיוחד.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 20 דקות

    15 דקות

    35 דקות

  • כ-40 עוגיות

מצרכים למתכון

לבצק

קילו קמח

כוס וחצי סוכר (כוס חד פעמית שקופה)

400 ג' חמאה / מחמאה / מרגרינה

4 ביצים

כף תמצית וניל

לעוגיות השונות

ממרח שוקולד

ממרח תמרים

ריבות בטעמים שונים

אגוזי מלך

כף קקאו

הוראות הכנה

נניח בקערה גדולה את הקמח והסוכר, במיקרוגל נמיס את החמאה ונשפוך על הקמח, נערבב מעט בכף עץ וכשמתקרר מעט נעבור לערבוב ידני, עד שמתקרר לגמרי.

נוסיף ביצים ותמצית וניל ונלוש עד שהבצק מתאחד, להימנע מלישת יתר.

נחלק את הבצק לארבע חלקים, נשטח לדיסקית ונעטוף כל חלק בניילון נצמד, בנפרד, נכניס למקרר לשעה.

נוציא בכל פעם רק חלק אחד מהבצק ונכין את העוגיות הרצויות על משטח מקומח מעט.

לאוזני המן: נרדד את הבצק לעיגול גדול ונקרוץ עיגולים בעזרת קורץ עוגיות. נמלא בכל מה שאוהבים ונסגור לצורת אוזני המן, נהדק היטב בקצוות.

לעוגיות סנדוויץ': נרדד את הבצק לעיגול גדול ונקרוץ עיגולים בעזרת קורץ עוגיות, בחצי מכמות העיגולים ניצור חור נוסף במרכז ונאפה את העוגיות בתנור. נמלא בריבת תות או כל ריבה אחרת.

לעוגיות ספירלה: נחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים, לחלק אחד נוסיף כף קקאו ונלוש היטב לצביעת הבצק בחום. נרדד את 2 חלקי הבצק למלבנים באותו הגודל, נניח את הבצק החום מעל לבצק הבהיר ונגלגל לרוחבו ליציר, רולדה ארוכה, נפרוס את הרולדה לעוגיות ונשטח על נייר אפייה.

לעוגיות מעמול: ניצור מהבצק כדורים קטנים ונמלא בכל אחד ככפית ממרח תמרים וחצי אגוז. נסגור לעיגול ונסדר על נייר האפייה.

לאחר הכנת העוגיות נסדר אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונאפה בתנור חם על 200 מעלות 15-17 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות, אפיית יתר תגרום לעוגיות להתקשות.

שתפו את המתכון >>

6 דירוגים וחוות דעת

יעלה נתיב

22/11/2017

נכנסתי היום בפעם הראשונה לאתר. נהנתי מאוד מעושר המתכונים שבו.רוב ברכות למנהלי/ת האתר.אשמח לקבל מתכונים למייל.תודה רבה

foodisgood

22/03/2016

היי אסתר ולאה,
במתכון המקורי של לינדה אין צורך באבקת אפייה.
בצק פריך צריך להיות קשה אך לא מידי, אולי השארת אותו בתנור יותר מידי זמן?
לינדה כתבה במתכון: “העוגיות צריכות להישאר בהירות, אפיית יתר תגרום לעוגיות להתקשות.”

אסתר

22/03/2016

מה עם אבקת אפייה לא צריך להוסיף ?

לאה

22/03/2016

חסר אבקת אפייה. או שתכתבו קמח תופח. עשיתי ויצא לי בצק קשה.

foodisgood

20/03/2016

היי לאה,
לא כדאי להחליף את המרגרינה בשמן כדי לשמור על העוגיות נימוחות.

לאה

15/03/2016

אפשר להחליף חלק מהמרגרינה בשמן?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00