עוגת 8 הטעמים

על ידי המתכונים של אתי ממן  

עוגת רושם אמיתי בלא פחות משמונה טעמים מגרים במיוחד! בסיס עוגת גבינה קרה בטעמים אוראו, ריבת חלב, ממרח לוטוס, קפוצי'נו, שוקולד לבן, חלבה, פירות יער וחמאת בוטנים.

  • זמן עבודה: 1 שעה 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 1 שעה 15 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • 8 פרוסות עוגה

מצרכים למתכון

לבסיס

1 שרוול פתי בר

100 גרם מחמאה מומסת

לעוגה

3/4 כוס סוכר

2 שמנת מתוקה

500 גרם גבינה לבנה 5%

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקצפת (בסיס לטעמים)

1 שמנת מתוקה

כוס חלב

1 אינסטנט פודינג וניל

קפוצ'ינו

50 גרם שוקולד מריר

1/4 כוס שמנת מתוקה

1 כפית גלוקוזה

כפית מחית קפוצ'ינו

ריבת חלב / לוטוס / חמאת בוטנים

כף ממרח + חצי כפית

פירות יער

1/2 כוס פירות יער קפואים

כף אבקת סוכר

חלבה

2 כפות מחית חלבה

שוקולד לבן

50 גרם שוקולד לבן

כף שמנת מתוקה

הוראות הכנה

בסיס העוגה

מערבבים פתי בר עם מחמאה, מהדקים בתוך רינג ומכניסים למקרר עד לשלב הבא.

מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וסוכר. מוסיפים גבינות ומערבבים היט לבלילה ללא גושים.

מסדרים שקף בתוך רינג 26-28, שופכים את התערובת ומקפיאים ללילה שלם.

מוציאים את העוגה מהמקפיא, מחלצים מהרינג והשקף וממתינים 10 דקות. חותכים את העוגה לשמונה משולשים, מחזירים למקפיא ומוציאים בכל פעם משולש אחד.

הכנת 8 הטעמים

לבסיס לכל הטעמים מקציפים 1 שמנת מתוקה, כוס חלב, 1 אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצף יציב.

קפוצ'ינו – ממיסים במיקרו 50 גרם שוקולד מריר, רבע כוס שמנת מתוקה, כפית גלוקוזה, מערבבים טוב עד לקבלת תערובת חלקה, שופכים על העוגה חצי מהכמות, מקפיאים חצי שעה. לקישוט: לוקחים 2 כפות מהקצפת, שמים טיפה מחית קפוצ'ינו ומערבבים, מעבירים לשקית זילוף צנתר כוכב, מזלפים, מקשטים עם חצי כדור שוקולד.

אוראו – משתמשים בחצי הנותר מטעם הקפוצ'ינו ושופכים על העוגה, מקפיאים חצי שעה, לוקחים 2 כפות מהקצפת, טוחנים עוגיית אוראו ומערבבים, מזלפים על העוגה ומקשטים עם עוגיית אוראו.

ריבת חלב – ממיסים במיקרו כף ריבת חלב, שופכים על העוגה. לקישוט - לוקחים 2 כפות מהקצפת, מוסיפים חצי כפית ריבת חלב ומערבבים, מזלפים.

ממרח לוטוס – ממיסים במיקרו כף ממרח לוטוס, שופכים על העוגה. לקישוט - לוקחים 2 כפות מהקצפת, מוסיפים חצי כפית ממרח לוטוס ומערבבים, מזלפים על העוגה.

ממרח בוטנים – ממיסים במיקרו כף חמאת בוטנים, שופכים על העוגה. לקישוט - לוקחים 2 כפות מהקצפת, מוסיפים חצי כפית חמאת בוטנים ומערבבים, מזלפים.

פירות יער – ממיסים במיקרו חצי כוס פירות יער עם כף אבקת סוכר, מערבבים טוב ושופכים על העוגה.

חלבה – ממיסים במיקרו 2 כפות מחית חלבה, שופכים על העוגה. לקישוט - מזלפים קצפת, מקשטים עם אצבע חלבה.

שוקולד לבן – ממיסים במיקרו 50 גרם שוקולד לבן, כף שמנת מתוקה (אני הוספתי טיפה צבע שוקולד ורוד) שופכים על העוגה. לקישוט - מזלפים קצפת ומקשטים עם שוקולד.

שימו לב - את 8 הטעמים ניתן לצקת על כל עוגה שתבחרו. ניתן גם להשתמש בתבנית מיוחדת ליצירת פרוסות עוגה נפרדות החל משלב האפייה.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

מיכל

21/12/2016

סליחה על הבורות
מה זה גלוקוזה? האם אפשר בלי?
העוגה נראית טעימה אששש
אם אין קפוצינו אפשר להחליף בנס קפה? או משו אחר?
תודה

גילי

20/08/2015

וואוווווו…. זה נראה המון עבודה אבל זה סכ”ה נחמד…
מה זה מחית קפוצינו…???

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00