קינוח תפוחים וחמוציות עם קרמבל אגוזי לוז

על ידי מירי זורגר (שפית מקצועית)  

הקינוח המושלם, כזה שירשים את כל האורחים ויכניס טעמים עשירים לארוחה. שילוב של תפוחי עץ וחמוציות עם קרמבל אגוזי לוז שימתיק לכם כל ארוחה.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 45 דקות

    40 דקות

    1 שעה 25 דקות

מצרכים למתכון

לבסיס תפוחים

6 תפוחי עץ

1/3 כוס שמן

4 כפות סוכר דמררה

מעט וניל או קינמון

כוס חמוציות

לציפוי קרמבל אגוזים

150 גר' חמאה או מרגרינה

150 גר' סוכר דמררה

150 גר' קמח

150 גר' אגוזי לוז גרוסים או כל אגוז אחר

הוראות הכנה

את תפוחי העץ נקלוף ונחתוך לקוביות ללא הליבה.

את החמוציות נשרה במים חמים.

תחילה נכין את קרמבל האגוזים

במעבד מזון נטחן את האגוזים עם חמאה, סוכר ומלח עד לתערובת פירורית.

נעביר לקערה ונניח את הקרמבל במקפיא עד לשימוש.

כעת נכין את בסיס התפוחים

במחבת רחבה נחמם שמן ובו נטגן את קוביות התפוחים כ-3 דקות, תוך ערבוב.

נוסיף למחבת את הסוכר, והווניל (או הקינמון) ונמשיך לטגן ולערבב כ-10 דקות, עד לצמצום הנוזלים.

נסיר את המחבת מהאש, נסנן את החמוציות מנוזלים ונוסיף לתערובת התפוחים.

נחלק את תערובת התפוחים לתבניות מאפינס חד פעמיות או כלים חסיני חום, כ- 1/2 גובה הכלי.

מעל לבסיס התפוחים נפזר את הקרמבל בנדיבות.

נאפה את הקינוח בתנור חם על 180 מעלות כ-20 דקות, או עד להשחמת הקרמבל.

נפזר אבקת סוכר ונגיש.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00